SPDR wisselt van benchmark voor twee Value ETFs


SPDR wisselt van benchmark voor twee Value ETFs

State Street Global Advisors (SSGA), de vermogensbeheerder van State Street Corp. (NYSE: STT) kondigt vandaag aan dat het de benchmark verandert van twee Value ETFs, te weten de SPDR MSCI USA Value UCITS ETF [USVL VN] en de SPDR MSCI Europe Value UCITS ETF [EVAL LN]. Per 11 juli 2018 zijn de benchmarks respectievelijk de MSCI USA Value Exposure Select Index en de MSCI Europe Value Exposure Select Index geworden. Door deze verandering gaat het aantal effecten van meer dan duizend per ETF tot 125 per index. Het resultaat is dat de effecten in de index beter scoren op waardecriteria. De indices zijn sectorneutraal en hebben maximaal 5% in één enkele belegging om vertekening te voorkomen.

Philippe Roset, Hoofd SPDR ETFs Nederland:

“De performance van de MSCI Value Exposure Select Index weerspreekt de perceptie dat waardebeleggen niet langer loont. Er is een brede opvatting in de markt dat waardestrategieën onder de maat hebben gepresteerd maar onderzoek toont aan dat deze Index het de afgelopen tien jaar beter heeft gedaan dan MSCI USA.

Deze fondsen weerspiegelen het huidige denken over waardebeleggen. Sterke en gerichte blootstelling aan waardefactoren wordt gecombineerd met een kwaliteitsfilter om de ‘value trap’ te ontlopen. De nieuwe benchmark komt tegemoet aan de klantvraag voor een sterkere blootstelling aan waardecriteria.”

Waarde-ETFs zijn vandaag de dag de op één na grootste categorie in de Europese markt voor smart bèta ETFs. Zij zijn gegroeid van 5% in 2006 naar 18% in 2018. (Bron: Bloomberg, per 30 juni 2018).

 

  • E-mail

 permalink

 

Meer Persberichten


Terug naar het overzicht

Terug naar boven