Amundi: Tegenwind op vastgoedmarkt, Nederland aantrekkelijk


Amundi: Tegenwind op vastgoedmarkt, Nederland aantrekkelijk

Vastgoedbeleggers moeten zich voorbereiden op een ‘uitdagende’ Europese markt in de komende jaren. De periode van historisch lage rentes lijkt voorbij, waardoor de huidige waarderingen van vastgoed onder druk komen te staan. Ook toenemende concurrentie en een mogelijke vertraging van de groei spelen een rol.

Dat stelt Pedro-Antonio Adrias, hoofd Real & Alternative Assets bij Europa’s grootste vermogensbeheerder Amundi. Hij signaleert ook dat de rendementen in de belangrijkste Europese vastgoedmarkten dalen en dichterbij elkaar komen te liggen. Hetzelfde geldt voor de hoofdsteden en andere agglomeraties binnen landen.

Dat is een zorg voor vastgoedbeleggers die hun prestaties op peil willen houden. Het kiezen van de juiste vastgoedobjecten is belangrijker dan ooit, benadrukt Arias. Samenwerking met lokale partners is daarbij cruciaal.

Arias noemt Nederland, België, Luxemburg, Italië en Ierland als economieën die een ‘aardige’ groei vertonen en qua vastgoedrendement de grootste markten Frankrijk en Duitsland voorbijstreven. De markten in deze ‘middenlanden’ zijn diep genoeg om voldoende liquiditeit te bieden en extra opbrengsten te genereren door stijgende huren en vastgoedprijzen.

 

  • E-mail

 permalink

 

Meer Persberichten


Terug naar het overzicht

Terug naar boven