Schroders lanceert nieuw beleggingsfonds dat uitsluitend in aandelen op het Chinese vasteland belegt


Schroders lanceert nieuw beleggingsfonds dat uitsluitend in aandelen op het Chinese vasteland belegt

Onlangs heeft Schroders een nieuw beleggingsfonds gelanceerd, dat belegt in Chinese zogenaamde ‘onshore'-aandelen: Schroder ISF China A-Share (1). Het fonds streeft naar vermogensgroei en biedt beleggers toegang tot innovatieve, snel groeiende bedrijven in 's werelds op één na grootste aandelenmarkt.

Het fonds belegt op dit moment in onshore Chinese A-aandelen op het vasteland van China via de Shanghai-Hong Kong Stock Connect en Shenzhen-Hong Kong Stock Connect. De onshore Chinese aandelenmarkt biedt een grote diversiteit aan beleggingsmogelijkheden met meer dan 3500 aandelen en heeft een lage correlatie met andere belangrijke aandelenmarkten. Het beleggingsteam richt zich op small en midcap aandelen van hoge kwaliteit en hanteert een actieve, bottom-up aanpak om de beste beleggingen te vinden.

 Schroder ISF China A-Share wordt beheerd door het Asian Equities team van Schroders onder leiding van Jack Lee, Head of China A-Share Research. Bij zijn beleggingsbeslissingen gebruikt het team de analyses van Schroders' data science experts om zo met overtuiging de beleggingskeuzes aan te kunnen scherpen.

 Het beleggingsfonds is op 6 december 2017 van start gegaan en wordt beheerd door het Asian Equities team van Schroders, dat op dit moment voor USD 41 miljard (2) aan vermogen voor klanten uit alle delen van de wereld onder beheer heeft.

Jack Lee, Lead Investment Professional en Head of China A-Share Research, zegt:

"De opening van de "Stock Connect" biedt beleggers van buiten China een unieke kans om te beleggen in een markt die niet altijd even goed begrepen wordt.

Dankzij onze beleggingsexpertise weet het team kansrijke beleggingen in het dynamische small en midcap universum op te sporen, vooral in snel groeiende sectoren zoals technologie, gezondheidszorg en consumentensectoren. In dit deel van de Chinese onshore markt zijn tal van aantrekkelijke bedrijven te vinden die een sterk management combineren met een positie als marktleider voor bepaalde producten/diensten in de snelst groeiende (en binnenkort grootste) interne markt ter wereld."

John Troiano, Global Head of Distribution bij Schroders, voegt daaraan toe:

"Schroders heeft snel actie ondernomen om in te spelen op de fantastische kansen die de opening van de Chinese A-aandelenmarkt voor zijn internationale klanten biedt.

Onze actieve bottom-up aanpak biedt beleggers toegang tot een sterke bron van groei via een van de snelst groeiende markten ter wereld, en verbetert bovendien de portefeuillespreiding aangezien de Chinese aandelenmarkt zwaar ondervertegenwoordigd is in wereldwijde portefeuilles en een lage correlatie heeft met andere markten."

(1) Schroder International Selection Fund wordt in dit document Schroder ISF genoemd

(2) Schroders, per 31 december 2017

 

  • E-mail

 permalink

 

Meer Persberichten


Terug naar het overzicht

Terug naar boven