Capital Group gaat succesvolle Amerikaanse groeiaandelen-strategie nu ook in Europa aanbieden


Capital Group gaat succesvolle Amerikaanse groeiaandelen-strategie nu ook in Europa aanbieden

Capital Group heeft aangekondigd dat zij haar Amerikaanse groeiaandelenstrategie (US equity growth strategy AMCAP) nu ook aan Europese en Aziatische beleggers gaat aanbieden. Deze stap past in het beleid van Capital om enkele van haar meest succesvolle beleggingsstrategieën naar Europa en Azië te brengen.

De strategie is op 16 juni via een in Luxemburg gevestigd ICBE-fonds voor de Europese markt toegankelijk gemaakt. Capital Group AMCAP (LUX) zal de beleggingsaanpak volgen die de US equity-strategie al 50 jaar stelselmatig en succesvol toepast: het fonds belegt in groei-ondernemingen van hoge kwaliteit die over een bewezen trackrecord, een duidelijk bedrijfsmodel en een sterk managementteam beschikken en hun groei naar verwachting op de lange termijn zullen vasthouden.

Aan deze aanpak ligt een grondige, fundamentele bottom-up aandelenselectie ten grondslag die vanaf de oprichting steeds aan het aantrekkelijke langetermijnrendement van de strategie heeft bijgedragen. In haar 50-jarige historie heeft deze strategie een gemiddeld jaarlijks rendement van 11,2%2 geboekt, tegenover 9,9% voor de S&P 5003.

Natasha Braginsky Mounier, Investment Director bij Capital Group, verklaart:
 “Deze strategie vormt naar onze overtuiging een aantrekkelijk instrument om voor de lange termijn in Amerikaanse aandelen te beleggen en biedt daarbij een goede positionering voor het huidige klimaat. Tegen de achtergrond van een robuuste Amerikaanse economie liggen de marktwaarderingen (multiples) thans boven het historische gemiddelde. Op individueel bedrijfsniveau vinden we echter nog steeds veel groeiondernemingen van hoge kwaliteit die goede vooruitzichten voor voortgaande expansie en winstgroei bieden en daarmee hun waardering meer dan rechtvaardigen.” “Veel van deze ondernemingen zijn wereldwijd opererende multinationals die over het algemeen van minder opwaartse druk op de Amerikaanse dollar profiteren.”

Hamish Forsyth, European President bij Capital Group, voegt toe:
“Onze strategie blijft erop gericht om het beste van Capital Group naar Europa en Azië te brengen. De US Equity-strategie vormt een zeer interessante toevoeging aan ons fondsassortiment. We blijven ons inspannen om in deze regio’s een bestendig productaanbod voor de lange termijn op te bouwen.”

AMCAP is de vijfde strategie die Capital via de Luxemburgse ICBE-fondsen aan Europese en Aziatische beleggers ter beschikking stelt. Eerder werd in oktober 2015 de New Perspective-strategie op de markt gebracht, gevolgd door de Investment Company of America-strategie in juni 2016, de New World-strategie in oktober 2016 en de US Corporate Bond-strategie in maart 2017. Met een instroom van meer dan USD 1,5 miljard zijn deze nieuwe fondsen zeer goed door de markt ontvangen.

 

  • E-mail

 permalink

 

Meer Persberichten


Terug naar het overzicht

Terug naar boven