Henk Radder benoemd in bestuur SBZ Pensioen

Henk Radder benoemd in bestuur SBZ Pensioen

voorzittershamer.jpg

Het bestuur van SBZ Pensioen heeft Henk Radder met ingang van 29 juli 2021 benoemd tot niet-uitvoerend Bestuurslid.

Met een jarenlange ervaring in institutioneel vermogensbeheer gaat Radder zich concentreren op de beleggingen van het fonds en neemt hij zitting in de Beleggings Advies Commissie (BAC). De benoeming van Henk Radder is op voordracht van Zorgverzekeraars Nederland. Radder was eerder onder andere Managing Director bij Russell Investments in Amsterdam en London en daarvoor consultant bij Willis Towers Watson.

Bestuursvoorzitter Ties Tiessen over de benoeming van Radder: "We zijn heel blij dat Henk ons bestuur komt versterken. SBZ Pensioen zit op een groeipad en zijn expertise en ervaring in vermogensbeheer bij diverse pensioenfondsen en zijn kennis van duurzaam en impactbeleggen kunnen we daarbij goed gebruiken."

Henk Radder over zijn loopbaanstap: "Ik ben vanaf 1996 werkzaam in de institutionele beleggingswereld, als analist, investment consultant en fiduciair manager. Mijn expertisegebieden zijn vermogensbeheer en risicobeheersing. Graag zet ik mijn kennis en ervaring in voor een toekomstbestendig en sterk SBZ Pensioen."

DNB heeft inmiddels ingestemd met de benoeming van Henk Radder.