Speakers at Seminar 'Beleggen onder het nieuwe pensioenstelsel'

Seminar 'Beleggen onder het nieuwe pensioenstelsel'

  1. Dick Kamp

    Dick Kamp

    Director Pension Investment & Risk, Milliman Benelux

    Dick Kamp is Director Pension Investment & Risk bij Milliman Benelux en adviseert in die rol pensioenfondsen en hun stakeholders. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring met het beheer van pensioenen in directie- en leidinggevende functies bij pensioenfondsen, beursgenoteerde ondernemingen en verzekeraars. Hij heeft onder meer pensioenfondsen opgericht en geliquideerd, administraties geherstructureerd, pensioenregelingen (DB en DC) ontwikkeld met een passend beleggingsbeleid en uitbestedingsprocessen gemanaged. Als architect en projectleider was hij betrokken bij de oprichting van het eerste APF van Nederland.
  2. Edwin Schokker

    Edwin Schokker

    Uitvoerend Bestuurslid Pensioenen en Risicobeheer, SBZ Pensioen

    Edwin Schokker is 35 jaar pensioenadviseur geweest. Hij is actuaris en was betrokken bij vele complexe verandertrajecten waarbij niet alleen inhoud maar ook proces- en projectmanagement relevant was. De afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in premieregelingen en het nieuwe pensioenstelsel. Sinds 2021 is hij uitvoerend bestuurder bij SBZ Pensioen. Pensioen- en risicobeheer, administratie en IT vallen onder zijn verantwoordelijkheid. Hij is betrokken bij de processen van vermogensbeheer en pensioenadministratie ter voorbereiding op een overgang naar het nieuwe pensioenstelsel.
  3. Geert-Jan Troost

    Geert-Jan Troost

    Head of Institutional Client Business, BlackRock

    Geert-Jan Troost staat bij BlackRock aan het hoofd van het team dat Nederlandse institutionele beleggers ondersteunt op het gebied van beleggingsstrategie, oplossingen voor vermogensbeheer en risicobeheer. Voor zijn aanstelling bij BlackRock werkte Troost negen jaar als Senior Consultant bij Willis Towers Watson, waar hij zich richtte op governance- en hedgingstrategieën in het kader van balansrisicobeheer voor pensioenfondsen en verzekeraars. Na zijn studie Econometrie aan de Erasmus Universiteit werkte Troost voor diverse financiële partijen, waaronder Cardano, Citigroup, JPMorgan en ABN AMRO.
  4. Hamadi Zaghdoudi

    Hamadi Zaghdoudi

    Head of Retirement Benelux, Willis Towers Watson

    Hamadi Zaghdoudi is de Retirement Leader binnen Willis Towers Watson in de Benelux en in die rol eindverantwoordelijk voor de totale dienstverlening aan corporates en pensioenfondsen binnen Nederland. Zaghdoudi is sinds 1999 werkzaam bij Towers Watson. In 2000 studeerde hij af aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 2002 is hij gekwalificeerd actuaris en lid van het Koninklijk Actuarieel Genootschap. Hij maakt deel uit van de Commissie Actuariaat bij de Pensioenfederatie.
  5. Henk Bets

    Henk Bets

    Onafhankelijk Pensioenexpert, Eigenaar, Actuarieel Adviesbureau Confident

    Henk Bets heeft na het afronden van zijn studie Actuariële Wetenschappen in diverse functies bij levensverzekeraars gewerkt. Vanaf 1996 is hij werkzaam in de pensioensector. Eerst als Hoofd Actuariële Zaken bij PVF Pensioenen en daarna als Directeur en Eigenaar van Actuarieel Adviesbureau Confident. Bets adviseert pensioenfondsen, werkgevers, ondernemingsraden, vakbonden, pensioenuitvoerders en steeds vaker deelnemers.
  6. Johan Palmberg

    Johan Palmberg

    Senior Quant Analyst, World Gold Council

    Johan Palmberg is a Senior Quant Analyst at the World Gold Council. He has spent 10 years researching precious metals markets, both within the World Gold Council, as an independent consultant, and with the World Platinum Investment Council. Prior to this, Johan worked in fund management and in investment research. He has an MSc in Finance from the Swedish School of Economics in Helsinki.
  7. Justus van Halewijn

    Justus van Halewijn

    Senior Delegated Chief Investment Officer

    Justus van Halewijn werkt sinds 1 februari 2021 als Senior Delegated CIO bij BMO Global Asset Management. Hij is verantwoordelijk voor het beleggingsadvies aan fiduciaire klanten en is tevens hun eerste aanspreekpunt. Van Halewijn heeft een lange carrière in de financiële wereld. Hij was tot voor kort Directeur Vermogensbeheer bij pensioenuitvoerder SPF Beheer. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als Head of Investment Strategy bij Blue Sky Group en Head of Investment Management bij Achmea voor de ‘own risk portefeuille’.
  8. Karin Roeloffs

    Karin Roeloffs

    Hoofd Fiduciair Management, Aegon Asset Management

    Karin Roeloffs is Hoofd Fiduciair Management bij Aegon Asset Management. Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring in de institutionele beleggingssector en werkte eerder onder meer bij ABN AMRO, APG, Mercer en Avida International. Sinds 2006 is zij actief in fiduciair management. Roeloffs is afgestudeerd als econoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Europa College in Brugge.
  9. Martin Sanders

    Martin Sanders

    Head of Pension Investments, AXA Investment Managers

    Martin Sanders is sinds 2020 werkzaam bij AXA Investment Managers als Head of Pension Investments. Hiervoor was hij Managing Director bij Altis Investment Management. Sanders werkt sinds 1991 in de Nederlandse en Europese pensioenwereld. Gedurende 11 jaar was hij CIO bij Univest Company. Zijn expertise strekt zich uit van LDI-beheer en strategische en duurzame assetallocatie tot managerselectie en -monitoring.
  10. Patrick Heisen

    Patrick Heisen

    Partner, PwC Nederland

    Patrick Heisen is Partner bij PwC Nederland. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring binnen de financiële sector. Naast relevante werkervaring bij banken, wereldwijde vermogensbeheerders en investment consultant, is hij de laatste 10 jaar verbonden aan PwC. Heisen adviseert institutionele beleggers, vermogensbeheerders en fiduciaire managers. Hen helpen om hun strategie, beleid en organisatie op de toekomst voor te bereiden is een centraal thema. Denk hierbij aan onderwerpen als transformatie van het pensioenstelsel, integratie van ESG, opkomende risico’s en veranderende (internationale) marktontwikkelingen.
  11. Philip Jan Looijen

    Philip Jan Looijen

    Managing Director Integrated Client Solutions

    Philip Jan Looijen is sinds 2012 werkzaam bij NN Investment Partners. Hierbij is hij verantwoordelijk voor de fiduciaire advisering aan DB en DC pensioenregelingen, en de ontwikkelingen rondom het nieuwe pensioenstelsel. Voorafgaand aan zijn huidige functie was hij zelfstandig adviseur en interim manager voor institutionele beleggers. Tot 2009 was Looijen werkzaam bij MN Services, als Hoofd Performance Meting & Rapportage en sinds 2006 als Director Fiduciary Management. Looijen behaalde in 1993 zijn Master titel in Technische Wiskunde & Informatica aan de TU Delft. Sinds 2004 is hij in het bezit van een RBA titel.
  12. Ridzert van der Zee

    Ridzert van der Zee

    Partner, Triple A – Risk Finance

    Ridzert van der Zee is Partner bij Triple A – Risk Finance en verantwoordelijk voor de afdeling Risk & Strategy Consulting. Zijn professionele carrière is gefocused op asset & liability management en investment consulting. Van der Zee is lid of adviseur van verschillende beleggingscommissies van pensioenfondsen en verzekeraars en daarnaast ook lid van de VBA/CFA-commissie Verantwoord Beleggen.
  13. Roland van den Brink

    Roland van den Brink

    Oprichter, TrigNum

    Roland van den Brink is Oprichter van TrigNum. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring in de pensioensector, waar hij zowel beleggingsfuncties als management functies bekleedde. Van den Brink volgt de ontwikkelingen rondom pensioen en geeft regelmatig inhoudelijk commentaar via artikelen in diverse media.
  14. Ruben van der Aa

    Ruben van der Aa

    Information Technology Lead

    Ruben van der Aa begon in 2015 als Management Trainee bij Rabobank. Hij heeft zich sindsdien ontwikkeld op het snijvlak tussen business en IT en is momenteel als IT Lead bij de internationale tak van Rabobank verantwoordelijk voor KYC en datamanagement systemen. Sinds begin 2019 is hij verbonden als Aspirant Bestuurder bij Pensioenfonds PME en later als Extern Adviseur voor de Commissie Balans- en Vermogensbeheer. Hij heeft Internationale Economie en Bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit Maastricht.