Speakers at Seminar 'Beleggen onder het nieuwe pensioenstelsel'

Seminar 'Beleggen onder het nieuwe pensioenstelsel'

 1. Annemiek van Vuren

  Annemiek van Vuren

  ALM Strateeg, Philips Pensioenfonds

  Annemiek van Vuren is sinds 2016 werkzaam bij Philips Pensioenfonds. Als ALM strateeg adviseert zij het bestuur over het pensioenfondsbeleid in de volle breedte.. Eerder werkte zij bij SNS Asset Management/ACTIAM en het Centraal Planbureau. Van Vuren heeft in 2000 de opleiding economie (beleggingstheorie) aan de Katholieke Universiteit Brabant afgerond en is in 2017 cum laude geslaagd voor de VU-VBA opleiding Investment Management. Naast haar rol bij PPF is zij lid van de beleggingsadviescommissie van het Pensioenfonds van de Nederlandse Bisdommen (PNB).
 2. Cees Harm van den Berg

  Cees Harm van den Berg

  Senior Strategist, APG Asset Management

  Cees Harm van den Berg is Senior Strategist bij APG Asset Management en Board Member en Treasurer van CFA Society VBA Netherlands.
 3. Edwin Schokker

  Edwin Schokker

  Uitvoerend Bestuurslid Pensioenen en Risicobeheer, SBZ Pensioen

  Edwin Schokker is 35 jaar pensioenadviseur geweest. Hij is actuaris en was betrokken bij vele complexe verandertrajecten waarbij niet alleen inhoud maar ook proces- en projectmanagement relevant was. De afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in premieregelingen en het nieuwe pensioenstelsel. Sinds 2021 is hij uitvoerend bestuurder bij SBZ Pensioen. Pensioen- en risicobeheer, administratie en IT vallen onder zijn verantwoordelijkheid. Hij is betrokken bij de processen van vermogensbeheer en pensioenadministratie ter voorbereiding op een overgang naar het nieuwe pensioenstelsel.
 4. Gosse Alserda

  Gosse Alserda

  Senior Investment Strategist, Aegon Asset Management

  Gosse Alserda is sinds 2017 werkzaam bij Aegon Asset Management als Senior Investment Strategist. Hij adviseert fiduciaire klanten omtrent het strategisch beleggingsbeleid. Daarnaast houdt hij zich bezig met beleggingsonderzoek rondom het pensioenakkoord. Naast zijn rol bij Aegon AM is hij verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen als Docent en Gastonderzoeker. Alserda is afgestudeerd (MSc) en gepromoveerd (PhD) in Finance aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is zowel CFA, CAIA als FRM charterholder.
 5. Hedwig Peters

  Hedwig Peters

  Bestuurder, Lid Raad van Toezicht, diverse pensioenfondsen

  Hedwig Peters komt uit het asset management waar zij 21 jaar Portfoliomanager Aandelen is geweest. Zij werkte voor verschillende vermogensbeheerders in actieve strategieën. Sinds 2006 was zij CIO bij Allianz Nederland Asset Management. Na het opzetten van de fiduciaire organisatie is zij in 2012 als Externe Bestuurder bij verschillende pensioenfondsen gaan werken. Op dit moment is Peters onder andere Bestuurder bij Psf. HaskoningDHV, Uitvoerend Bestuurder bij Pensioenfonds Citigroup en Lid van de Raad van Toezicht van BPF Architecten.
 6. Jeroen van der Put

  Jeroen van der Put

  Professioneel Pensioenfondsbestuurder en Voorzitter van de beleggingscommissies van verschillende pensioenfondsen

  Jeroen van der Put is professioneel Pensioenfondsbestuurder en Voorzitter van de beleggingscommissies van verschillende pensioenfondsen, waaronder Centraal Beheer APF. Daarnaast adviseert hij beleggingsadviescommissies. Voorheen was Van der Put Directeur van MPD, PNO Media, PNO Zorg, Robeco België en IRIS, het beleggingsresearch- en publishinghuis van Rabobank en Robeco. Hij heeft Econometrie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
 7. Jessica Matelski

  Jessica Matelski

  Bestuurder, Lid Raad van Toezicht, diverse pensioenfondsen

  Jessica Matelski is Bestuurder en Lid van de Raad van Toezicht van diverse pensioenfondsen. Ze is onder meer Bestuursvoorzitter van Ikea Pensioenfonds, Bestuurslid van Bpf voor de Foodservice en Groothandel in Levensmiddelen en Lid van de Raad van Toezicht van Pensioenfonds Campina, Pensioenfonds Gazelle en Pensioenfonds Geveke. Eerder werkte ze onder andere als Client Relationship Manager bij Goldman Sachs Asset Management en als Sales vertegenwoordiger van Structured Retail producten bij ABN AMRO en Royal Bank of Scotland. Matelski heeft een MSc in Bedrijfseconomie (Finance) van de Universiteit van Amsterdam.
 8. Jitzes Noorman

  Jitzes Noorman

  Delegated CIO, Fiduciaire Team, Columbia Threadneedle Investments

  Jitzes Noorman is als Delegated CIO in het fiduciaire team van Columbia Threadneedle Investments sinds 2011 verantwoordelijk voor de beleggingen van meerdere Nederlandse pensioenfondsen en tevens werkzaam als Investment Strateeg. Eerder werkte hij bij MN Services als Senior Fondsbeheerder Special Investments en Hedge Funds. Daarvoor was hij Monetair Econoom, Fixed Income Strateeg en Credit Structurer bij Rabobank International en was hij betrokken bij het FTK Pension Fund Advisory Team. Noorman is lid van de ALM Commissie van CFA Society Netherlands VBA. Noorman is cum laude afgestudeerd in Economie aan de Universiteit Groningen en heeft de opleiding tot financieel analist afgerond aan de EFFAS.
 9. Loranne van Lieshout

  Loranne van Lieshout

  Senior Investment and Risk Consultant, Ortec Finance

  Loranne van Lieshout is sinds 2006 werkzaam bij Ortec Finance als senior consultant voor pensioenfondsen. Zij is teamleader van het Investment en Risk Consulting team. Voordat ze bij Ortec Finance in dienst kwam, heeft Loranne 7 jaar gewerkt voor AEGON Asset Management als strateeg en adviseur Investment Solutions en daarvoor 2 jaar voor het Pensioenfonds voor de Vervoer en Havenbedrijven als kwantitatief medewerker. Loranne heeft in 1997 de opleiding econometrie (richting kwantitatieve Financiering) aan Katholieke University Brabant afgerond en in 2001 de opleiding Financieel Beleggings Analist aan de Universiteit van Amsterdam. Loranne verzorgt regelmatig lezingen en opleidingen op het gebied van risicomanagement en beleggen voor pensioenfondsen.
 10. Martijn Euverman

  Martijn Euverman

  Partner, Sprenkels

  Martijn Euverman is Partner bij Sprenkels en adviseert besturen, directies en beleggingscommissies van pensioenfondsen en verzekeraars. De werkzaamheden van Euverman omvatten onder meer het begeleiden van pensioenfondsen richting het nieuwe stelsel, het uitvoeren van ALM- en risicobudgetstudies, het selecteren en monitoren van fiduciair en LDI-beheerders en het leveren van countervailing power als vaste adviseur in beleggingscommissies. Het Investment Team van S&V bestaat uit ongeveer 20 personen.
 11. Martin Sanders

  Martin Sanders

  Head of Pension Investments, AXA Investment Managers

  Martin Sanders is sinds 2020 werkzaam bij AXA Investment Managers als Head of Pension Investments. Hiervoor was hij Managing Director bij Altis Investment Management. Sanders werkt sinds 1991 in de Nederlandse en Europese pensioenwereld. Gedurende 11 jaar was hij CIO bij Univest Company. Zijn expertise strekt zich uit van LDI-beheer en strategische en dynamische assetallocatie tot managerselectie en -monitoring.
 12. Randy Caenen

  Randy Caenen

  Uitvoerend Bestuurslid, CFRO, Nedlloyd Pensioenfonds

  Randy Caenen is Uitvoerend Bestuurslid (CFRO) bij Nedlloyd Pensioenfonds. Hiervoor was hij werkzaam bij APG Asset Management (Amsterdam, Heerlen en Hong Kong) en PwC. In zijn tijd bij APG Asset Management is hij vanuit investment risk management nauw betrokken geweest bij vastgoed en andere deals in met name Azië en Oceanië, maar ook in Europa. In zijn tijd bij PwC was hij onder andere betrokken bij advieswerk voor de vastgoedportefeuille van ADIA. Caenen is alumnus van de Universiteit Maastricht, VU Amsterdam en INSEAD.
 13. Raymond de Kuiper

  Raymond de Kuiper

  Client Solutions Manager Netherlands, BNP Paribas Asset Management

  Raymond de Kuiper is sinds september 2022 Client Solutions Manager Netherlands bij BNP Paribas Asset Management. Ín die rol is hij verantwoordelijk voor het leveren een range van solutions, van multi asset private solutions en insurance tot LDI, overlay and fiduciary management alsmede het adviseren van cliënten hierover. Hiervoor was hij Chief Investment Officer van ACTIAM. De Kuiper is zijn loopbaan begonnen bij JP Morgan (Investment Banking) in Londen, om vervolgens bij Aon Hewitt de risk en investement advies tak te leiden. Hij heeft een Msc in Financial Management aan de Universiteit Nyenrode.

IN SAMENWERKING MET:
 

Logo's 20032023 (08032023)