Watson & Holmes: Uit onderzoek blijkt dat investeringen in verduurzaming sterk toenemen

Watson & Holmes: Uit onderzoek blijkt dat investeringen in verduurzaming sterk toenemen

ESG-investing Real Estate
Klimaat (15) duurzaam vastgoed

Uit onderzoek blijkt dat investeringen in verduurzaming sterk toenemen. Dat zegt Leon Pragt, Directeur van Watson & Holmes, in het kader van ANP Expert Support. Aanleiding: Huizenkopers azen op woning met lage energierekening | ANP

De woningen beheerd door MVGM worden met een hoge snelheid verduurzaamd. Sinds het eerste kwartaal van 2020 is het aandeel woningen met een energielabel A of beter toegenomen met 44 procent.

Dit kan komen door vernieuwing van de voorraad, of door verduurzaming van bestaande complexen. Op het gebied van investeringen in verduurzaming is zichtbaar dat het aantal complexen waarbij verduurzaming heeft plaatsgevonden in een jaar sterk toeneemt.

Voor 2022 staat bij 125 complexen een vorm van verduurzaming op de planning. Waar in voorgaande jaren de investeringen louter het leggen van bijvoorbeeld zonnepanelen betroffen worden steeds vaker uitgebreide maatregelen genomen om het energielabel van een woning te verbeteren. In 80 procent van de gevallen in 2022 betreffen de investeringen grotere projecten om gehele complexen te verduurzamen.