Nuveen: Vooral kansen in plussectoren

Nuveen: Vooral kansen in plussectoren

Economy Outlook
Economie algemeen.jpg

De bedrijfscijfers over het tweede kwartaal waren niet al te best. Hoewel het winstverlies nog meevalt, presteerden tal van beursfondsen onder het vijfjaargemiddelde en de bedrijven die wel positief wisten te verrassen waren op één hand te tellen. Dat schrijft Saira Malik, CIO van vermogensbeheerder Nuveen, in haar wekelijkse marktcommentaar Are “better than feared” earnings good enough?

Uit een analyse van Malik’s analisten-team blijkt dat raden van bestuur van beursgenoteerde ondernemingen woorden als inflatie en tegenwind niet uit de weg gingen tijdens onlangs gehouden cijferpresentaties. Daarom oppert Malik bij het handelen in aandelen voorzichtig te werkt te gaan. Ze is namelijk vrij sceptisch over de sprong van 10% die de koersen onlangs maakten vanaf het dieptepunt van de bear market. Volgens haar worden beleggers in de S&P 500 nog onvoldoende gecompenseerd voor het risico dat zij nemen. Malik geeft daarom de voorkeur aan aandelen van hoogwaardige bedrijven met een sterke balans.

Alhoewel de cijfers vooral gezien worden als de thermometer voor de aandelenmarkten, zijn ze ook relevant voor andere beleggingscategorieën. Vooral obligatiebeleggers houden ongunstige ontwikkelingen scherp in de gaten. Wat vastrentende waarden betreft, ziet Nuveen kansen in plussectoren, waar spreads tussen high yield, senior loans en preferente aandelen nog steeds ruim boven het gemiddelde liggen.