DWS: Reden tot optimisme over aandelen, ondanks marktturbulentie

DWS: Reden tot optimisme over aandelen, ondanks marktturbulentie

Equity Financial markets
Koersen.jpg

Aandelenbeleggers houden zich momenteel vooral bezig met de vraag wat de verwachte aaneenschakeling van renteverhogingen de markten gaat brengen. “De markten gaan een roerige tijd tegemoet, dat blijkt al uit de eerste weken van dit jaar. Maar ondanks alle commotie gaan we ervan uit dat aandelen het de komende twaalf maanden goed zullen doen”, stelt Stefan Kreuzkamp, beleggingsstrateeg bij vermogensbeheerder DWS.

Beleggen vereiste de afgelopen maand sterke zenuwen. De turbulentie op de aandelenmarkten was groot en eind januari was de VIX, de volatiliteitsindex voor de S&P500, gestegen naar 38, een niveau dat in heel 2021 niet werd bereikt. “Er was veel druk op groeiaandelen, wat gezien de opklimmende obligatie-yields geen verrassing mag heten. De draai richting waarde-aandelen werd halverwege 2021 ingezet en zal dit jaar aanhouden”, stelt DWS.

DWS houdt vast aan het scenario dat zowel de economische groei dit jaar doorzet en de bedrijfswinsten zullen groeien en de vermogensbeheerder verwacht nog altijd dat de Duitse DAX het jaar zal afsluiten op 17,000 punten en de Amerikaanse S&P500 op 5,000 punten.

De wereldwijde aandelenmarkten in ogenschouw nemend, ziet DWS vooral kansen in Azië, “De trend voor Aziatische aandelen kan in de tweede helft van het jaar positief worden,” aldus Sean Taylor, belegginsstrateeg voor DWS in Azië. De aandelenmarkt in China kan vanaf het tweede kwartaal een inhaalslag maken na het moeilijke jaar 2021. Dit kan onder meer, stelt Taylor, omdat de prognoses voor bedrijfswinsten mogelijk naar boven worden bijgesteld en doordat nieuwe regelgeving succesvol wordt ingevoerd.