M&G: Nieuwste belegger in Plastic Energy-fabrieken voor recyclingtechnologie

M&G: Nieuwste belegger in Plastic Energy-fabrieken voor recyclingtechnologie

ESG-investing
Duurzaam (10) energietransitie

M&G is de nieuwste belegger in Plastic Energy, een wereldleider op het gebied van chemische recycling. Het bedrijf heeft € 145 miljoen bij beleggers opgehaald om sneller te kunnen groeien en zijn technologie en portefeuille met recyclingfabrieken uit te breiden.

De gepatenteerde en bewezen chemischerecyclingtechnologie van Plastic Energy zet plastic afval dat niet op de klassieke manier gerecycled kan worden, om in een grondstof genaamd TACOIL, die verwerkt wordt tot nieuwe kunststoffen. Plastic Energy bezit twee chemische recyclingfabrieken in Spanje, die dag en nacht draaien, en heeft twee fabrieken in Frankrijk: een met partner TotalEnergies, en een andere fabriek in aanbouw, met een afnameovereenkomst met ExxonMobil. Momenteel wordt ook in Nederland een fabriek gebouwd, bij SABIC in Geleen.

Plastic Energy heeft overeenkomsten met grote merken en bedrijven in de chemische sector. Plastic dat is gerecycled met de conversietechnologie van het bedrijf, wordt al verwerkt in verpakkingen en producten voor merken als Unilever en Tupperware.

De belegging van M&G komt vanuit de Catalyst-strategie van de vermogensbeheerder. De strategie investeert maximaal £ 5 miljard in particuliere bedrijven die kapitaal nodig hebben om groei en impact te stimuleren.

Carlos Monreal, oprichter en CEO van Plastic Energy: ‘Ik ben blij met onze succesvolle institutionele fondsenwerving en de nieuwe investeerders die het succes van ons bedrijf ook in de toekomst verzekeren. Het is bemoedigend om de steun te krijgen van deze internationale bedrijven die onze visie delen op het gebied van het terugdringen van plastic afval en vertrouwen hebben in onze gepatenteerde en bewezen chemischerecyclingtechnologie. Deze investering zal grote gevolgen hebben en stelt ons in staat wereldwijd meer kunststoffen te recyclen en een duurzamere circulaire economie op te bouwen.’

Alex Seddon, hoofd van het Catalyst-team van M&G: ‘De toenemende berg plastic afval is een groot gevaar voor onze natuurlijke omgeving en ligt op een alarmerende koers. Voorspeld wordt dat er in 2050 meer plastic in de oceaan zal zijn dan vis. Plastic Energy helpt de circulaire economie doordat het de keten doorbreekt waarbij steeds meer nieuw plastic in het ecosysteem terechtkomt. Belangrijker nog: het bedrijf zorgt ervoor dat er minder plastic afval op stortplaatsen en in onze oceanen belandt.’