LGIM: Duurzame groei maakt Chinese aandelen- en obligatiemarkt interessanter

LGIM: Duurzame groei maakt Chinese aandelen- en obligatiemarkt interessanter

China
China 5.png

De zwaardere regelgeving voor Chinese bedrijven in vastgoed, internet, onderwijs en gaming, leidde tot dalende aandelenkoersen. Maar op de lange termijn worden de Chinese aandelen- en obligatiemarkt weer interessant om in te beleggen, schrijft Erik Lueth, Global Emerging Market Economist bij Legal & General Investment Management (LGIM) in LGIM’s outlook voor het vierde kwartaal.

De repressie was pijnlijk voor beleggers in aandelen en zal zeker wegen op de groei op korte termijn. Maar al met al past de regelgevingscampagne van de Chinese autoriteiten in de bredere ontwikkelingsstrategie van het land, stelt de econoom van LGIM.  “Door de financiële stabiliteit te bevorderen en de scherpe kantjes van de ongelijkheid af te zwakken, zal dit volgens ons de groei op lange termijn een gezondere basis geven.”

Volgens Lueth is de rode draad door de initiatieven het duurzamer maken van de groei: minder vatbaar voor financiële crises, rechtvaardiger en gericht op innovatie. In tegenstelling tot de Sovjet-Unie destijds, is China volgens Lueth niet van plan de particuliere sector of de markten af te schaffen. “Integendeel, het zal waarschijnlijk markten en de particuliere sector blijven gebruiken om bredere sociale doelstellingen te verwezenlijken.”

Chinese beleggingen worden dus weer interessanter. “Wij zijn positief over Chinese staatsobligaties omdat zij diversificatie bieden en een redelijke yield opleveren in een omgeving van versoepelend monetaire beleid. Gezien de recente verkoopgolf worden Chinese aandelen volgens ons eveneens interessanter. We wachten echter op krachtiger beleidsondersteuning.”