Maximilian Kufer benoemd tot Hoofd ESG voor Private Markets bij Invesco

Maximilian Kufer benoemd tot Hoofd ESG voor Private Markets bij Invesco

On the move man handshake

Maximilian Kufer is aangesteld tot Hoofd van ESG voor Private Markets bij Invesco. Hij wordt verantwoordelijk voor de ESG-integratie in Invesco’s real assets- en private alternatives-strategieën. Kufer werkt vanuit Londen en rapporteert aan de Global Head of ESG, Cathrine de Coninck-Lopez.

Vóór zijn tijd bij Invesco was Kufer Global Sustainability Manager bij AXA Investment Managers, waar hij sinds 2016 verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en integratie van verantwoord beleggen in vastgoed, infrastructuur en private debt. Daarnaast is hij actief lid van de GRESB Benchmarkt Committee, ULI Sustainability Council en de GRI ESG & Impact Investment committee.

R. Scott Dennis, Global CEO van Invesco Real Estate: 'We zijn erg blij om iemand met Max’ kaliber aan het team toe te kunnen voegen. ESG is een topprioriteit voor Invesco, en de drijvende kracht achter het verbeteren van de prestaties voor onze klanten. We zijn op dit moment goed gepositioneerd om aan de marktbehoefte te voldoen en zullen, met de hulp van Max, ons programma verder blijven ontwikkelen en uitbreiden.'