eToro: Winsherstel wordt drastisch onderschat door analisten

eToro: Winsherstel wordt drastisch onderschat door analisten

Equity
Wall Street NY (1).jpg

In het afgelopen kwartaal zijn de winstmarges van bedrijven weer toegenomen en aanzienlijk gestegen, zelfs tot een niveau hoog boven dat van voor de pandemie. De winstmarges van MSCI Europe-bedrijven stegen vorig kwartaal tot 10% en van S&P 500-bedrijven stegen ze naar een record van 13%.

In een recent artikel van multi-asset beleggingsplatform eToro, zegt global market strategist Ben Laidler dat hogere marges de sleutel zijn tot duurzame marktprestaties.

“Veel analisten zijn terughoudend over toekomstige winsten omdat zij veronderstellen dat deze opleving onhoudbaar is en bedrijven geraakt zullen worden door stijgende kosten en inflatie,” aldus Laidler. Hij gaat ervan uit dat analisten te lage verwachtingen hebben voor verdere verbetering van de winstmarges en de winstgroei.

“Analisten onderschatten het winstherstel van bedrijven dat wereldwijd aan de gang is. Ze hebben het herstel al drie kwartalen op rij onderschat, en ik denk dat ze dat zullen blijven doen,” zegt Laidler. Terwijl analisten voor het laatste kwartaal een groei van 65% hadden verwacht, stegen de winsten van de S&P 500 met 90% dankzij hogere inkomsten, betere marges en het herstel van de internationale groei. “Deze verrassende aanhoudende winstgroei is de belangrijkste drijfveer van toenemende marktgroei, en dat is een verrassing die blijvend is,” concludeert Laidler.