Invesco: Allocatie naar aandelen verhoogd, allocatie naar goud op nul

Invesco: Allocatie naar aandelen verhoogd, allocatie naar goud op nul

Equity
Aandelenkoersen

Volgens Paul Jackson, Global Head of Asset Allocation Research bij vermogensbeheerder Invesco staat de huidige economische cyclus nog in de kinderschoenen.

Ondanks waarderingszorgen heeft de strateeg een voorkeur voor cyclische activa, met vastgoed en aandelen als favoriet.

“Aandelen bieden goede rendementen als de wereldeconomie herstelt. We blijven overweight. Vastgoed, en dan met name REITS, bieden in onze ogen de hoogste rendementen.” Daarnaast is Jackson positief over cash: ”Rendementen zijn hier inderdaad laag, maar wel stabiel. Het is onze eerste keus voor diversificatie aan te brengen in onze portefeuille.”

Invesco blijft op dit moment weg uit investment grade bedrijfsobligaties, die in de ogen van Jackson geen voordelen hebben ten opzichte van het aanhouden van cash. Ook de vooruitzichten voor staatsobligaties zijn ronduit slecht. 

Invesco verlaagt de allocatie naar grondstoffen naar underweight. Er is wel steun van de cyclus, maar veel van de grondstoffen zijn op dit moment erg duur. Jackson in negatief over goud en houdt de allocatie op nul. “De prijs van goud wordt bedreigd door stijgende yields en een sterkere Amerikaanse dollar.”

Regionaal gezien heeft Invesco een voorkeur voor Europa en opkomende landen.