Invesco: Institutionele belegger verwacht dat ‘next generation’ techbedrijven in VS de benchmark Nasdaq-100 zullen verslaan

Invesco: Institutionele belegger verwacht dat ‘next generation’ techbedrijven in VS de benchmark Nasdaq-100 zullen verslaan

Technology
Technologie (08) chips cloud

Uit nieuw onderzoek, uitgevoerd in opdracht van vermogensbeheerder Invesco is gebleken dat een meerderheid (58%) van de Europese institutionele beleggers denkt dat de Nasdaq Next Generation 100 Index het de komende drie jaar beter zal doen dan de Nasdaq-100.

Hiervan acht meer dan een kwart (29%) dit zeer waarschijnlijk. De Nasdaq Next Generation-index, die in augustus vorig jaar werd gelanceerd, biedt een gerichte blootstelling aan de 101e tot 200e grootste bedrijven die in aanmerking komen voor notering op de Nasdaq index.

Christopher Mellor, Head of EMEA ETF Equity and Commodities Product Development bij Invesco zei: "Uit onze enquête bleek ook dat driekwart van de respondenten verwacht dat de populariteit van ETF’s zal toenemen onder institutionele beleggers die willen beleggen in technologiebedrijven zoals die op de Nasdaq Next Generation 100 genoteerd staan. Naar onze mening zijn ETF's een zeer efficiënte, kosteneffectieve manier om blootstelling te krijgen aan dergelijke markten.  Wij zijn ervan overtuigd dat zij voor veel beleggers het voorkeursinstrument zullen worden.”