Amundi: Europese financials profiteren van rotatie naar waarde-aandelen

Amundi: Europese financials profiteren van rotatie naar waarde-aandelen

Equity
Grafiek aandelen.jpg

Financiële waarden, en dan met name Europese banken, profiteren het meest van de huidige rotatie van groei- naar waarde-aandelen. Deze sector heeft de eigenschap om goed te presteren in tijden van economische stimuleringsmaatregelen door overheden, schrijven Kasper Elmgreen en Andreas Wosol, respectievelijk Head of Equities en Head of European Equity Value bij Europa’s grootste vermogensbeheerder Amundi.

Elmgreen en Wosol zien dat sinds begin dit jaar de versnelling op het vaccinatiefront de marktverwachtingen met betrekking tot de timing van de heropening van economieën heeft veranderd. De inflatie en kapitaalmarktrentes stegen, hetgeen een natuurlijke wind in de rug voor waarde als stijl vormen. ‘Daarom begint ook het rentegevoelige waardesegment als financials het beter te doen, schrijven zij in de notitie ‘European equity value has further to go in this cycle’.

Elmgreen en Wosol benadrukken dat financiële waarden aan een opmars bezig zijn nu overheden en centrale banken de economie blijven stimuleren. Aanvankelijk bleven de prestaties van banken achter, maar nu er sprake is van hogere groei en stijgende kapitaalmarktrentes, zijn banken begonnen aan een inhaalslag.

Amundi geeft de voorkeur aan banken met blootstelling aan commerciële en particuliere markten die een dominante positie hebben in hun thuismarkten. Toch blijft Amundi selectief met een focus op gezonde balansen. ‘Ondanks de recente rally en de betere vooruitzichten voor de sector, zijn we niet afgestapt van onze focus op hogere kwaliteit onder banken.’