Northern Trust AM: FlexShares betreedt Europese ETF-markt

Northern Trust AM: FlexShares betreedt Europese ETF-markt

ETFs
Vermogensgroei.jpg

ETFs richten zich op duurzaamheid, lage volatiliteit/inkomen met een quality overlay

FlexShares Exchange Traded Funds, onderdeel van Northern Trust Asset Management introduceert vandaag twee ETFs, die rekening houden met klimaatverandering: de FlexShares Developed Markets Low Volatility Climate ESG UCITS ETF (QVFD) en de FlexShares Developed Market High Dividend Climate ESG UCITS ETF (QDFD).

Het gaat om de eerste ETFs van FlexShares in Europe. Voor de komende maanden staat de introductie van meer fondsen gepland.

“De ETFs weerspiegelen de drie decennia ervaring die Northern Trust Asset Management heeft op het gebied van duurzaam beleggen”, zegt Marie Dzanis, hoofd Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). “Ze sluiten perfect aan bij de huidige behoeften van beleggers, namelijk het beheersen van de volatiliteit van de portefeuille en het genereren van inkomen in een lage renteomgeving.”

Beide strategieën hebben tevens aandacht voor de factor kwaliteit, waarbij Northern Trust Asset Management de focus legt op winstgevendheid, managementexpertise en cashflow. De exposure naar ESG-factoren binnen de portefeuille is maximaal, bij een sterk gereduceerde CO2-voetafdruk.

  • QVFD is een low volatility fonds bestaande uit aandelen met een lagere absolute volatiliteit in hun vrije kasstroom, gecombineerd met een nadruk op kwaliteit en ESG om minimum variance te creëren. Het fonds volgt de iSTOXX© Northern Trust Developed Markets Low Volatility Climate ESG Index.
  • QDFD is een inkomensfonds bestaande uit aandelen met een hoog potentieel om inkomen te genereren, gecombineerd met een nadruk op kwaliteit en ESG om het dividendrendement te verhogen. Het fonds volgt de iSTOXX© Northern Trust Developed Markets High Dividend Climate ESG Index.

FlexShares werkt samen met indexaanbieder STOXX voor het ontwerp van benchmarks voor haar ETFs.

De vandaag gelanceerde ETFs zijn genoteerd aan zowel de London Stock Exchange als Euronext en zijn beschikbaar in vijf Europese landen: Het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zweden, Duitsland en Nederland.

FlexShares maakt in de VS al sinds 2011 gebruik van de beleggingscompetenties van Northern Trust Asset Management.