Robeco: Opleving economie opkomende markten rechtvaardigt zwaardere weging

Robeco: Opleving economie opkomende markten rechtvaardigt zwaardere weging

Emerging Markets
Outlook vooruitzicht (09) koers omhoog koersgrafiek

Het economische momentum in opkomende markten slaat om. De verspreiding van het coronavirus neemt af, hetgeen een verbreding van Robeco’s positionering in opkomende markten rechtvaardigt. Dat stelt Global Head of Fundamental Equities Fabiana Fedeli van vermogensbeheerder Robeco in haar nieuwe column ‘Beat the headline’.

Robeco’s Developed Markets-team en het Emerging Markets-team zijn positiever geworden over de aandelenmarkten. De gemene deler is de verhoging van de winstfactor, aangezien de winstherzieningen sterk zijn verbeterd en nu positief zijn in zowel ontwikkelde als opkomende markten.

Fedeli stelt dat Robeco’s voorkeur ligt bij opkomende markten, de grootste overweging in de Global-portefeuilles, gevolgd door Europa. “In Japan zijn ook enkele interessante kansen te vinden, vooral in de technologiesector. Binnen opkomende markten gaat onze voorkeur nog steeds uit naar Noord-Azië: China, Taiwan en Zuid-Korea.”

Robeco vergrootte recent ook de posities in India. Fedeli wijst erop dat het vooralsnog gaat om relatief kleine veranderingen en dat ‘meer herstel nodig is voor verdere uitbreiding op de posities buiten Noord-Azië’.

Fedeli stelt tenslotte dat Robeco winst heeft genomen op aandelen uit de communicatiedienstensector. “We zien nu meer kansen binnen de industrie en dienstverlening, consument cyclisch, speciale materialen en gezondheidszorg. Daarnaast hebben we onze positie in financiële dienstverlening selectief vergroot in de VS en opkomende markten.”