Pensioenfonds Rail & OV wordt zelfadministrerend fonds

Pensioenfonds Rail & OV wordt zelfadministrerend fonds

Pensionfunds Pension
Pensioen.jpg

Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer fuseert per 31 december 2020 met de eigen uitvoeringsorganisatie SPF Beheer. Het bestuur van Rail & OV en de directie van SPF Beheer zijn dit 22 december j.l. overeengekomen. Het fonds gaat verder als zelfadministrerend fonds. Dit is het slotakkoord van een strategie die reeds eerder is ingezet. Als zelfadministrerend fonds is Rail & OV wendbaarder, kostenefficiënter en kan beter inspelen op de uitdagingen van de toekomst.

Voor deelnemers en werkgevers van Rail & OV heeft de fusie verder geen gevolgen. De dienstverlening aan hen wordt voortgezet zoals ze gewend zijn.


Walter Mutsaers, voorzitter uitvoerend bestuur Rail & OV: “Als fusiefonds zijn wij per 1 april 2020 van start gegaan. Per 1 januari 2021 gaan wij verder als zelfadministrerend fonds. We hebben veel waardering voor de inspanningen van de directie van SPF Beheer. De pensioenwereld is volop in beweging, er zijn grote uitdagingen. We willen deelnemers in onze sector zo goed mogelijk blijven bedienen. We zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.”


De directie van SPF Beheer kijkt terug op een dynamische periode waarin veel is gerealiseerd. Edwin Kreikamp, algemeen directeur SPF Beheer: “Vijf jaar geleden zijn wij gestart bij SPF Beheer met een reorganisatie en de modernisering van het bedrijf. Dit was een noodzakelijke stap en voorwaarde voor onze klanten SPF en SPOV om te kunnen fuseren. De afgelopen periode hebben wij onze klanten mogen ondersteunen bij de fusie tot Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer. De laatste stap was de fusie van SPF Beheer en Rail & OV tot een zelfadministrerend fonds. Hiermee ronden wij onze opdracht af. Wij zijn trots op wat we hebben bereikt en dragen het stokje met vertrouwen over. Het is nu tijd voor nieuwe mensen om de toekomstige uitdagingen vorm te geven.”


Over Pensioenfonds Rail & OV

Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer is per 1 april 2020 ontstaan na een fusie tussen het Spoorwegpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer. Het pensioenfonds verzorgt de pensioenen voor ruim 100.000 (ex-)medewerkers in de sectoren Rail en Openbaar Vervoer en belegt een vermogen van bijna € 25 miljard. Pensioenfonds Rail & OV is 100% aandeelhouder van de uitvoeringsorganisatie SPF Beheer.