CANDRIAM en New York Life Investments Alternatives sluiten strategisch partnership met Kartesia Management SA

CANDRIAM en New York Life Investments Alternatives sluiten strategisch partnership met Kartesia Management SA

M&A
Samenwerking.jpg

CANDRIAM en zijn zusterbedrijf New York Life Investments Alternatives (‘NYLIA’) hebben vandaag een strategisch partnership aangekondigd met Kartesia Management SA (‘Kartesia’), een Europese specialist in onderhandse financieringsoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven. Beide bedrijven zullen ook een minderheidsbelang in Kartesia verwerven. De voorwaarden van de transactie, die onderworpen is aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, inclusief goedkeuring van de toezichthouders, zijn niet bekend gemaakt. De transactie wordt naar verwachting eind van dit jaar afgerond.

Kartesia is een gerenommeerde belegger op de Europese onderhandse markten en beheert een vermogen van meer dan EUR 2,5 miljard. De expertise van Kartesia bestrijkt het volledige spectrum van de Europese “secondary” en “primary” markt van “leveraged loans”, inclusief “senior debt”, mezzanine, minderheidsbelangen en CLO’s.

Binnen dit partnership behoudt Kartesia zijn huidige management en beleggingsautonomie, terwijl het gebruik maakt van de operationele en financiële middelen, het distributienetwerk en de schaal van CANDRIAM en NYLIA voor een nieuwe groei fase . In Europa zal het partnership het ruime aanbod van CANDRIAM uitbreiden met Europese onderhandse kredieten, terwijl het in de VS de sterke kwaliteiten van NYLIA in Amerikaanse onderhandse kredieten aanvult.

Naïm Abou-Jaoudé, CEO van CANDRIAM en voorzitter van New York Life Investment Management International, licht toe:

“We zijn verheugd  Europese onderhandse kredieten aan onze vele specialismen te kunnen toevoegen dankzij het partnership met Kartesia. Kartesia heeft het afgelopen decennium een indrukwekkende prestatie geleverd   op de Europese “lower mid-market”  en deelt grotendeels dezelfde kernwaarden als  CANDRIAM en New York Life Investments Alternatives. Ik ben ervan overtuigd dat onze cliënten zullen profiteren van de bundeling van de krachten binnen dit partnership, omdat we hiermee nog beter binnen  de dynamiek van de huidige internationale markten kunnen opereren.

Christopher Taylor, CEO van Madison Capital Funding en Head of New York Life Investments Alternatives, vult aan:

“We zijn erg blij  met deze samenwerking met Kartesia. Als gerenommeerde Europese belegger in onderhandse kredieten beschikt Kartesia over een rijke ervaring in de financiering van kleine en middelgrote bedrijven. Die expertise vult onze groeiende kwaliteiten  in wereldwijde alternatieve beleggingen aan. We kijken uit naar het partnership met Kartesia, waarmee we onze activiteiten verder kunnen uitbouwen en diversificeren om de komende jaren in alle marktomgevingen aan de behoeften van onze cliënten te voldoen.”

Jaime Prieto en Damien Scaillierez, Managing Partners van Kartesia Management SA, besluiten:

“We zijn enthousiast om een partnership te creëren dat het Kartesia-platform zal versterken en nieuwe groeikansen voor ons team en onze cliënten biedt. CANDRIAM blinkt uit in ESG-beleggen en heeft een sterk distributienetwerk in Europa, terwijl New York Life Investments Alternatives in de VS en Azië een degelijke reputatie heeft als specialist in de “middle-market”. Dit is dus een ideaal partnership voor ons, omdat we zo onze activiteit strategisch blijven uitbouwen en ontwikkelen.