Monex: Valutamarkten suggereren dat Biden-overwinning in gevaar is

Monex: Valutamarkten suggereren dat Biden-overwinning in gevaar is

Currency
Joe Biden.jpg

Hieronder volgt een commentaar van Ima Sammani, valuta-analist bij Monex Europe, op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. 

Op het moment van schrijven wijzen de uitslagen er vooralsnog op dat we van een verwachte blauwe golf in een eventuele rode mist lopen. De kans op een snelle verkiezingsuitslag vervloog in elk geval al gauw toen Donald Trump in een aantal belangrijke staten tot winnaar werd uitgeroepen. Trump zou Florida, Georgia, Iowa, Ohio, Pennsylvania en Texas nodig hebben om kans te willen maken op een verkiezingsoverwinning  en tot nu toe geven de exitpolls een voorsprong aan voor Trump in al deze staten of hij heeft ze al ‘gewonnen'. Het niet binnenhalen van een van deze staten zou het vrijwel onmogelijk maken voor Trump om de verkiezingen te winnen. 
   
Op de valutamarkten heerst op dit moment nog veel ruis. De dollar werd volop verkocht in de aanloop naar de eerste resultaten, wellicht omdat markten rekening hielden met een blauwe golf. Trump’s overwinning in Iowa, Ohio en Florida deed de dollar weer stijgen, met de grootste stijging zichtbaar in USDCNY. Dit suggereert dat een Biden-overwinning in gevaar is volgens de valutamarkten. Voor nu blijft de dollar hangen binnen de bandbreedte van de afgelopen dagen.
   
EUR/USD - 3 dagen