Quintet Private Bank opent Deense vestiging

Quintet Private Bank opent Deense vestiging

M&A
Briefwisseling.jpg

Quintet Private Bank, met hoofdkantoor in Luxemburg en actief in 50 Europese steden, heeft nu ook een kantoor in Denemarken. Quintet Danmark richt zich op de langetermijnbehoeften van Deense particulieren en hun families, door een op maat gesneden benadering te combineren met onafhankelijk advies en beleggingsoplossingen met een open architectuur.

Henrik Wyrwik gaat het Quintet-filiaal in Kopenhagen leiden. Wyrwik bekleedde de afgelopen 20 jaar leidinggevendeposities bij Deense vermogensbeheerders en startte met succes verschillende franchises. Wyrwik rapporteert aan Søren Kjaer, CEO, Nordics & Luxembourg bij Quintet Private Bank. Kjaer heeft de leiding over de bedrijfsvoering van de groep in de Nordics regio en in het Groothertogdom.

Daarnaast heeft Quintet ook in Luxemburg een Nordics Desk opgericht. Deze wordt geleid door Ole Jensby. Jensby heeft al bijna 25 jaar relevante ervaring in Luxemburg. Quintet – met 2.000 medewerkers in Europa – gaat zowel in Denemarken als in Luxemburg extra medewerkers werven die zich specifiek op cliënten in de Nordics gaan richten. Het bedrijf is van plan om in de toekomst uit te breiden naar andere markten in de Nordics.

De opening van Quintet in Kopenhagen volgt op de opening in mei 2020 van Quintet Zwitserland en benadrukt de voortdurende geografische uitbreiding van Quintet; als aanvulling op de bestaande activiteiten in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Spanje en het VK. 'Met een team ervaren en gemotiveerde collega's die allemaal even toegewijd zijn om voor elke cliënt het juiste te doen, zullen we ons voortdurend inzetten om op flexibele wijze de status-quo uit te dagen', aldus Kjaer.

Hij is een geboren Deen die eerder actief was als Managing Director voor de Nordics regio bij UBS Wealth Management en als CEO, Denmark bij UBS. Hiervoor was hij in dienst van Credit Suisse waar hij de leiding had over de franchise in de Nordics. 'Door overal waar we actief zijn gebruik te maken van de inzichten en middelen van de Quintet-familie als geheel, streven wij ernaar om het vertrouwen van onze cliënten te verdienen en een solide bedrijf zijn dat zich duidelijk van de rest onderscheidt.'

Jakob Stott, Group CEO en dit van de Raad van bestuur bij Quintet Private Bank voegt hieraan toe: 'We zien enorme lange termijnkansen om onze zeer op maat gesneden, persoonlijke benadering op het gebied van vermogensbeheer uit te breiden naar de Nordics. Dit is een regio waar onafhankelijk denken en ondernemerschap onderdeel is van het DNA. We zullen doorgaan met investeren in de toekomst, zodat we onze cliënten nog beter van dienst kunnen zijn,&quot',  zei Stott, die eveneens een geboren en getogen Deen is.'In deze ongewone tijden blijven we vooruit bewegen – één cliënt tegelijk.'

Quintet Danmark, een filiaal van Quintet Private Bank (Europe) S.A., is in 2020 met zijn activiteiten begonnen. Quintet Danmark is gevestigd in Kopenhagen en combineert een zeer persoonlijke dienstverlening met onafhankelijk advies en beleggingsoplossingen met een open architectuur.