DWS: Voorkeur voor Europese small caps en Amerikaanse large caps

DWS: Voorkeur voor Europese small caps en Amerikaanse large caps

Equity Asset Management
Aandelenkoersen

Deze zomer kenmerkt zich door de risicotrek onder beleggers.  Dat schrijft vermogensbheerder DWS in haar Traffic Lights voor beleggers. "Dit wordt aangewakkerd door de voorzichtige tekenen van economisch herstel, steunmaatregelen en ondersteunend monetair beleid. In Amerika wankelt dat vertrouwen echter alweer een beetje omdat de Democraten en Republikeinen lijnrecht tegenoverelkaar staan over de steunpakketen, waaronder een werkloosheidstoeslag voor de tientallen miljoenen Amerikanen die hun baan zijn kwijtgeraakt. Aangezien deze mensen ook zullen stemmen in de aankomende presidentsverkiezingen, verwachten we dat er uiteindelijk wel een akkoord komt", aldus DWS.

"De reactie van de markt zal in ieder geval veelzeggend zijn.  Vooralsnog hebben we onze tactiek in obligaties niet gewijzigd. Op de korte termijn verwachten we dat de koersen van staatsobligaties uit Amerika, Europa en opkomende markten zijwaarts bewegen met uitzondering van Spanje, waar we ondanks de recente toename van het aantal coronabesmetting, mogelijk een stijging zullen zien door Europese steunmaatregelen, Ook zijn we positief gestemd met betrekking tot Europese bedrijfsobligaties over het gehele risicospectrum door ondersteunend monetair beleid. Voor Amerikaanse bedrijfsobligaties, met name die in het hoogrentende segment, ontstaat in de komende maanden meer momentum, maar we zijn sceptischer als we wat verder vooruit kijken. Hoop op herstel is al behoorlijk ingeprijsd, en zelfs de gunstigste maatregelen van de centrale bank kunnen niet alle noodlijdende bedrijven erbovenop helpen", aldus DWS.

"Dit is ook een zorg voor aandelenmarkten, de koersen zijn behoorlijk opgerekt, zeker in de Verenigde Staten. De opgelaaide spanningen met China behelsen ook een risico. Hoewel dit risico waarschijnlijk groter is voor opkomende dan ontwikkelde markten. Op een termijn van twaalf maanden valt er zeker iets te zeggen voor Europese en Britse aandelen. Voor nu zullen de trage onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk over een handelsakkoord de meeste beleggers afschrikken, met uitzondering van vastberaden koopjesjagers", schrijven de experts van DWS.

"Tegen deze achtergrond hebben we wat betreft tactiek nog geen duidelijke regionale voorkeuren als het gaat om aandelen. In Europe verkiezen we nog steeds small caps boven large caps, terwijl voor de VS het tegenovergestelde geldt. Wat betreft sectoren blijft onze voorkeur uitgaan naar technologie en gezondheidszorg. We blijven echter sceptisch over vastgoed en nutsvoorzieningen".