CFA Institute gaat in 2021 over op computergestuurde examens

CFA Institute gaat in 2021 over op computergestuurde examens

Equity Asset Management
Stocks.jpg

CFA Institute, de wereldwijde vereniging van beleggingsprofessionals, kondigt aan dat het in 2021 zal overgaan op computergestuurde examens (Computer Based Testing oftewel CBT) voor alle drie de levels van het CFA Program. Level II en Level III examens voor 2021 zullen worden afgenomen via CBT, gelijktijdig met de reeds aangekondigde overgang voor Niveau I. De examens van december 2020 zullen dan ook de laatste tests op papier zijn voor alle examens van het CFA Program.

Het besluit om de overgang naar CBT voor de Levels II en III te versnellen, is ingegeven door de gevolgen van COVID-19. Het CFA Institute had deze overgang gepland als onderdeel van een bredere doelstelling om examens af te nemen via computers in beveiligde testcentra vs. op papier in grote testruimtes; deze omslag is al in gang voor Level I. De overschakeling stelt het CFA Institute in staat om examens op kleinere schaal aan te bieden, met meer mogelijke examendata en een eenvoudigere planning met meer locaties.

Deze natuurlijke trend is ook een reactie op de manier waarop de wereldwijde examen- en accreditatiepraktijken zijn veranderd en erkent dat het beleggingsvak zich ontwikkelt in een digitale wereld. Door de examens en leerervaring in een digitale omgeving aan te bieden, kan het CFA Institute de taken en werkervaring van de huidige beleggingsprofessionals beter structureren. Net als bij de Level I examens zal het CFA Institute samenwerken met Prometric als haar primaire samenwerkingspartner voor de administratie van de CBT, met de British Council als samenwerkingspartner in India en Afrika.

"Terwijl de laatste examens op papier het einde markeren van een tijdperk voor het CFA Institute, stelt de technologische vooruitgang op het gebied van computergestuurde examinering ons in staat om te voldoen aan de toenemende wereldwijde vraag naar testmogelijkheden van kandidaten en zal hun ervaring verbeteren met een bredere keus aan testlocaties en flexibelere planningsmogelijkheden", aldus Margaret Franklin, CFA, president en CEO van het CFA Institute. "We werken nauwgezet aan een naadloze overgang en een optimale examenervaring voor onze kandidaten. Het spreekt voor zich dat we de striktheid van de standaard om het CFA-charter te verdienen zullen handhaven ". 

Op 20 augustus 2020 wordt de inschrijving voor alle 2021 CBT examens geopend. Er zijn verschillende belangrijke veranderingen die de kandidaten meer flexibiliteit en een betere examenervaring zullen bieden:

Het Level I computergestuurde examen zal vier keer per jaar worden aangeboden, te beginnen in 2021. De Level II en Level III computergestuurde examens zullen twee keer per jaar worden aangeboden, te beginnen in 2021. Om de charter te verdienen, moet een kandidaat alle drie de Levels in volgorde doorlopen. Als onderdeel van de overgang naar CBT in 2021, zullen kandidaten tot 10 dagen de tijd krijgen om hun examens in te roosteren in een beveiligd testcentrum (het examen zal uitsluitend fysiek afgenomen worden, niet op afstand), in tegenstelling tot de huidige examinering op één dag. Het schema voor 2021 is als volgt: 

  • Februari: Level I only
  • Mei: Alle Levels
  • Augustus: Level I en Level II
  • November: Level I en Level III

Met het oog op COVID-19 biedt het CFA Institute alle momenteel geregistreerde kandidaten voor december 2020 de mogelijkheid om hun examendatum te behouden of uit te stellen tot een van de CBT-data in 2021. Zie onze FAQs voor meer informatie over wijzigingen in de examencyclus, informatie over computergestuurde examens en het examenbeleid.

Het CFA Institute is van plan om de december 2020 examens aan te bieden voor alle Levels op elke locatie ter wereld waar dat mogelijk is binnen de relevante gezondheidsmaatregelen en in overeenstemming met de voorschriften van de lokale overheid en gezondheidsvoorschriften. Het CFA Institute houdt zich aan het lokale gezondheidsbeleid over de hele wereld, volgt de ontwikkelingen op de voet en zal de plannen voor examinering waar nodig aanpassen.