DWS: Criteria voor ESG-beleggingen aangescherpt

DWS: Criteria voor ESG-beleggingen aangescherpt

ESG
Duurzaam (4) klimaat.jpg

Vermogensbeheerder DWS scherpt zijn stewardship-beleid aan met ‘Smart Integration’, een benadering die veel verder gaat dan tot nu toe in de markt gebruikelijk is. Hoewel de nieuwe aanpak al voor de uitbraak van covid-19 werd ontwikkeld, verwacht DWS dat ESG-integratie door de pandemie in een stroomversnelling komt. De vermogensbeheerder gaat ervan uit dat de wil om de economie op een verantwoordelijke en duurzame manier op te bouwen groot is.

In een eerste fase wordt het nieuwe proces toegepast op een vijfde van het wereldwijd vermogen onder beheer, en dan hoofdzakelijk op de fondsen die nog geen ESG-focus hebben. In de loop van het jaar wordt ‘Smart Integration’ verder uitgerold op het bredere beleggingsplatform van DWS.

In de praktijk betekent dit dat analisten en portfoliomanagers ‘Smart Integration’ toepassen op het hele beleggingsproces. De methode is gebaseerd op research, professionele expertise en engagement.

Enkele hoofdpunten van de nieuwe strategie:

  • De nieuwe benadering is gebaseerd op data die emittenten met hoge klimaattransitierisico’s identificeert en zij die de internationale standaarden voor duurzaamheid met de voeten treden.
  • DWS gebruikt zijn zogenaamde ESG Engine met de best-in-class researchdata om emittenten op een objectieve manier te kunnen identificeren.
  • Bedrijven worden apart gerangschikt aan de hand van hun risicoblootstelling in plaats van volledige sectoren uit te sluiten
  • Die risicoanalyse wordt meegewogen in de belegginsbeslissingen, en met bedrijven met een hoog risicoprofiel wordt getracht ze via engagement te bewegen om hun beleid aan te passen.
  • Emittenten die weigeren hun leven te beteren worden uitgesloten uit het beleggingsuniversum van DWS.