KPN Pensioenfonds start samenwerking met Sustainalytics

KPN Pensioenfonds start samenwerking met Sustainalytics

Pensionfunds
water.png

Pensioenfonds KPN sluit aan bij een engagementtraject van Sustainalytics gericht op het verbeteren van de ‘Water Footprint’ van een twintigtal bedrijven die gebruik maken van waterbassins in Zuid-Afrika (Vaal Bassin) en Brazilië (Tiëte Bassin). Het engagementtraject geeft invulling aan één van de drie MVB-speerpunten van het Pensioenfonds; ‘Watermanagement’, naast ‘Klimaattransitie’ en ‘Technologie voor een betere wereld’.

Aanstelling Sustainalytics

In 2019 heeft Pensioenfonds KPN verschillende stappen gezet om het MVB-beleid verder te concretiseren. Onderdeel daarvan is de aanstelling van Sustainalytics als ‘Engagement Provider’. Sinds eind 2019 voert Sustainalytics over de gehele aandelenportefeuille van het Pensioenfonds de engagementtrajecten uit, gericht op het naleven van relevante internationale conventies en standaarden zoals de UN Global Compact Principes en het verkleinen van de ESG-risico’s. Ook neemt het Pensioenfonds deel aan een al langer lopend thematisch engagementtraject gericht op de klimaattransitie bij staal- en cement-producerende bedrijven.

‘Localized Water Engagement’

Per eind april 2020 startte een nieuw thematisch engagementtraject gericht op het reduceren van de ‘Water Footprint’ van een twintigtal bedrijven die gebruik maken van waterbassins in Zuid-Afrika (Vaal Bassin) en Brazilië (Tiëte Bassin). Het engagementtraject geeft invulling aan het thema ‘Watermanagement’, dat Pensioenfonds KPN als een belangrijk MVB-thema beschouwt.

Het engagementtraject is erop gericht om de benaderde bedrijven aan te sporen een bedrijfs-brede strategie te ontwikkelen om waterschaarste, watervervuiling en waterverbruik te adresseren.