Amundi: Economisch herstel na coronacrisis duurt langer

Amundi: Economisch herstel na coronacrisis duurt langer

Virus.jpg

Door het volledig instorten van de vraagzijde, zal een herstel van de Amerikaanse economie langer duren. Van een herstel is vooralsnog geen sprake; de Amerikaanse economie bevindt zich in een recessie. Dat schrijven specialisten van vermogensbeheerder Amundi in de meest recente Investment Talks (bijgevoegd).

Om te monitoren hoe diep de recessie zal zijn, gebruikt Amundi zowel traditionele macro-economische cijfers (wekelijkse detailhandelsverkopen, WW-aanvragen) als big data (horeca, reis- en kassaverkoop, reisaantallen en google-zoekopdrachten voor 'recessie' en werkloosheidsstatistieken). Beide indicatoren geven een ongekende ineenstorting van de binnenlandse vraag aan.

Vooruitgang op het gebied van antivirale behandelingen en vaccins wordt als essentieel beschouwd voor een uiteindelijk herstel van wereldwijde economische activiteit en consumptiepatronen, concluderen de Amundi-specialisten.

Wat de verschillende beleggingscategorieën betreft, ziet Amundi dat de markt van Amerikaanse staatsobligaties mogelijk een dieptepunt heeft bereikt en dat de markt voor bedrijfsobligaties aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden biedt. Op aandelenmarkten heerst nog steeds grote onzekerheid. 

Op sectorniveau zijn de sectoren luchtvaartmaatschappijen, cruisemaatschappijen, fysieke retailers, commercieel vastgoed en de schalieoliesector het hardste getroffen. Sectoren als de gezondheidszorg, technologie, communicatie en financiën zouden de crisis beter moeten doorstaan.