Robeco ziet kansen na abrupte en diepe sell-off

Robeco ziet kansen na abrupte en diepe sell-off

Equity
Beursvloer (01)

Vermogensbeheerder Robeco ziet kansen ontstaan na de abrupte en diepe sell-off en acht de tijd rijp voor stockpicking.

Fabiana Fedeli, Global Head of Fundamental Equities en Jamie Stuttard, Head of Global Macro-team, gaan in op de vraag hoe verschillende beleggingscategorieën ervoor staan en waar zijn kansen zien, of juist niet.

Enkele belangrijke punten die Fedeli en Stuttard aankaarten:

  • Voor wereldwijde aandelen is het moeilijk te zien in hoeverre de markt zou kunnen dalen. Het valt niet te ontkennen dat er meer volatiliteit in het verschiet ligt, vooral als we blijven horen over gevallen van coronavirus en ook zolang het olie-debacle voortduurt.
  • Het is nog vroeg, maar aangezien deze uitverkoop zo diep en zo abrupt was, ontstaan er nu goede kansen.
  • Er is een zeer hoge correlatie tussen aandelen waarvan de koersen dalen. Nu vormt een geweldige tijd voor aandelenselectie. Een kritische selectie is nodig, omdat sommige bedrijven beter uit deze recessie zullen komen dan andere.
  • Een conservatieve houding jegens vastrentende waarden pakte eerder dit jaar positief uit. Robeco had in 2019 een overwogen positie in Italiaanse staatsobligaties in de euro-overheidsportefeuilles, maar nam winst erop in januari.
  • Stuttard en Fedeli zien Robeco’s huidige lage blootstelling aan bedrijfsobligaties als een kans en in het grote geheel zal de transitie draaien om de opschaling van staatsobligaties naar bedrijfsobligaties.