Invesco: Chinese A-shares toegankelijk gemaakt met twee nieuwe fondsen

Invesco: Chinese A-shares toegankelijk gemaakt met twee nieuwe fondsen

China
Handel met China.jpg

Vermogensbeheerder Invesco brengt twee nieuwe fondsen op de markt: Invesco China A- Share Quality Core Equity Fund en Invesco China A-Share Quant Equity Fund. Beide zijn UCITS SICAVs die beschikbaar zijn voor zowel institutionele als retailbeleggers in Europa.

Invesco China A-Share Quality Core Equity Fund streeft naar kapitaalgroei op lange termijn door te beleggen in de A-aandelen van Chinese bedrijven die genoteerd zijn aan de beurzen van Shanghai en Shenzhen. Het fonds zal zich richten op aantrekkelijk gewaardeerde bedrijven met een duurzaam groeipotentieel, ondersteund door sterke bedrijfsmodellen en gezonde balansen. Chris Liu (Invesco Hong Kong Limited) is de manager van het fonds, dat een bottom-up benadering hanteert. De portefeuille zal doorgaans bestaan uit 30-40 aandelen.

Invesco China A-Share Quant Equity Fund gebruikt een kwantitatieve, multi-factor beleggingsstrategie. Het streeft naar kapitaalgroei op lange termijn. Het fonds belegt in A-aandelen van Chinese bedrijven die genoteerd zijn aan de beurzen van Shanghai en Shenzhen en zal gemanaged worden door Alex Tavernaro in Frankfurt samen met Andrew Tong in Hong Kong (Invesco Quantitative Strategies).

In 2019 verhoogde MSCI de weging van Chinese A-Shares in zijn indices door de ‘inclusion factor’ te verhogen van 5% naar 20%. Dit omvat 253 Large en 168 Mid Cap Chinese A-Shares, inclusief 27 ChiNext aandelen, op pro forma basis in de MSCI Emerging Markets Index. Dit vertegenwoordigt een gewicht van 3.3%.

Invesco heeft een sterke aanwezigheid in China, met een breed scala aan activiteiten en mogelijkheden voor zowel openbare als particuliere markten. In 2003 lanceerde het de baanbrekende Invesco Great Wall Management Company Ltd ("IGW"), de eerste Chinees-Amerikaanse joint venture-fondsbeheerder in China, die nu $ 41,31 miljard beheert in activa verdeeld over aandelen en vastrentende waarden. Invesco beheert $ 81,71 miljard in Chinese activa. Voor de twee bovengenoemde fondsen kan Invesco Great Wall Management Company Limited de investment manager ondersteunen met niet-bindende sub-advisory services.

“We introduceren twee A-Share funds, elk met een specifieke beleggingsaanpak om te voldoen aan verschillende behoeften van klanten”, zegt Chin Ping Chia, Head of China A Investments, Business Strategy and Development bij Invesco. ”Wij geloven dat de Chinese A-share markt een van de meest interessante beleggingsmogelijkheden biedt aan wereldwijde beleggers. Aangezien dit een vrij jonge markt met inefficiënties is, pleiten we voor een actieve aanpak om deze mogelijkheden te benutten.”

Andrew Lo, Head of Asia Pacific bij Invesco zegt: “Invesco beheert al meer dan 27 jaar fondsen in China en beschikt over een grondige, lokale expertise. Naarmate China zich steeds meer openstelt voor andere internationale markten, verwachten we een toenemende interesse van internationale beleggers in Chinese A-aandelen, waardoor de behoefte aan specifieke producten groter is dan ooit. We zijn nu in staat om onze expertise in het uitvoeren van onshore China A-strategieën op de markt te brengen via twee complementaire UCITS-fondsen, die onze klanten meer diversificatie en bredere beleggingsmogelijkheden kunnen bieden.”

1 Source: Invesco. As at 31 December 2019