Nieuw bestuur voor Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer

Nieuw bestuur voor Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer

Pensioen.jpg

Het nieuwe pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer, dat per 1 april van start gaat, heeft een nieuw bestuur. De uitvoerende bestuurders zullen de dagelijkse leiding van het fonds vormen.

De voorzitter van het uitvoerend bestuur wordt Walter Mutsaers. Uitvoerend bestuurder finance, risk & IT wordt Sabijn Timmers-Janssen en tot uitvoerend bestuurder vermogensbeheer is Bart Oldenkamp benoemd. Peter-Paul Witte zal de functie uitvoerend bestuurder transitie gaan vervullen.

Vanuit de pariteit en pensioengerechtigden zijn de niet-uitvoerende bestuurders voorgedragen.

Gerard Groten is benoemd tot onafhankelijk voorzitter, tevens niet-uitvoerend bestuurder. Hij zegt in een persverklaring zeer verheugd te zijn met de benoeming van deze bestuurders. ‘Het bestuur is nu compleet en we kunnen van start met het nieuwe fonds.’ aldus Groten.

Volgens Witte is met de keuze voor de drie nieuwe uitvoerend bestuurders een ‘goede en evenwichtige mix bereikt in de samenstelling van het team.’

Het nieuwe pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer is een fusie tussen de Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer (SPOV) en het Spoorwegpensioenfonds die op 5 november j.l. hun samengaan aankondigden.

Volgens beide pensioenfondsen lag een krachtenbundeling voor de hand omdat wet- en regelgeving steeds hogere eisen stellen aan pensioenfondsen. Vóor de fusie werkten de fondsen ook al geruime tijd samen.

Mutsaers geeft nu als algemeen directeur leiding aan MPD, de uitvoerder van PNO Media, en was voorheen onder meer lid van de raad van bestuur van pensioenuitvoerder MN.

Timmers-Janssen is momenteel werkzaam als Director Risk bij Triodos Bank. Eerder was zij onder meer Chief Risk Officer bij NN Corporate Clients.

Oldenkamp is hoofd Investment Solutions bij Robeco en was hiervoor Managing Director Integrated Client Solutions bij NN Investment Partners.

Witte is nu nog voorzitter van Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer en Groten is thans voorzitter van het Spoorwegpensioenfonds.