Emma Villiers door Bellier Communication als Director UK aangesteld

Emma Villiers door Bellier Communication als Director UK aangesteld

Emma Villiers

Amsterdam, 25 februari 2020 - Bellier Communication, de boutique communicatie consultancy uit Amsterdam gespecialiseerd in de sectoren real estate, cross-asset investment management en corporate private equity, heeft real estate marketing & communicatie specialist Emma Villiers benoemd tot Director van het kantoor in Londen. Emma is aangesteld om een verdere groei te realiseren van Bellier in het VK en een bijdrage te leveren aan de uitbreiding van de activiteiten in Europa.

Emma Villiers was eerder Global Head of Communication bij ING Real Estate in Den Haag, vóór de financiële crisis de grootste (in AUM) real estate asset manager ter wereld. Daarvoor was ze de eerste communicatiedirecteur van Land Securities (nu LandSec) in Londen. In die tijd Europa's grootste beursgenoteerde vastgoedbedrijf op basis van marktkapitalisatie. Hier bouwde en leidde ze een meerdere malen bekroond communicatieteam.

Steve Hays, Co-founding Managing Director Bellier, zegt: ‘Emma is een van de meest ervaren communicatiespecialisten in het VK en de pan-Europese vastgoedindustrie. Ze heeft gewerkt op het hoogste niveau bij blue chip-bedrijven in zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde sectoren, en bouwde de vastgoedtak op van een groot financieel PR-bureau in Londen. Haar brede perspectief en ervaring zal van onschatbare waarde zijn voor bestaande en toekomstige klanten van Bellier, terwijl we onze activiteiten in het VK, Nederland en andere Europese markten verder zullen blijven uitbouwen. De kennis en inzichten van Emma hebben hun waarde al bewezen bij een aantal projecten voor het structureren van bedrijfscommunicatie die ze sinds medio vorig jaar heeft gedaan voor beursgenoteerde en private equity real estate klanten van Bellier in Duitsland en Nederland.’

In haar carrière van ruim 20 jaar heeft Emma ook samengewerkt met andere vooraanstaande vastgoedpartijen in het VK, waaronder Richard Ellis (nu CBRE), Helical Bar, Quintain en Battersea Power Station. Ze leidde eerder ook de vastgoedtak van het communicatiebureau Financial Dynamics, nu FTI. Emma’s aanzienlijke ervaring in de financiële industrie op het gebied van strategische positionering, mediarelaties, sociale media en interne communicatie biedt haar een diepgaand perspectief in de behoeften van klanten met betrekking tot communicatiekanalen en doelgroepen.

Emma Villiers, Director Bellier UK, zegt: ‘De aanpak van Bellier staat voor de opvattingen en ervaringen die ik de afgelopen twee decennia heb opgedaan in de Europese vastgoed marketing- en communicatiebranche. Vanuit een basis van solide marktkennis hebben ze een geweldig bureau opgebouwd met de focus op resultaten en klantgerichtheid. Dit heeft geresulteerd in een eersteklas lijst met klanten, met veel van de topnamen uit de branche. Wat me het meest aantrok is het feit dat het hoofdkantoor van Bellier in Amsterdam gevestigd is. Dit in combinatie met hun pan-Europese perspectief maakt het voor bedrijven met een Brits hoofdkantoor zoveel eenvoudiger om hun reputatie buiten de Britse markt op te bouwen. Daarnaast, met een kantoor in Londen hebben we voet aan grond in het VK en kunnen we met onze expertise onze Europese klanten ook daar bedienen. Ik ben verheugd deel uit te maken van het team en kijk uit om het bedrijf nog verder uit te bouwen.’