M&G Real Estate financiert nieuwe woningontwikkeling in Amsterdam Nieuw-West

M&G Real Estate financiert nieuwe woningontwikkeling in Amsterdam Nieuw-West

Real Estate

M&G Real Estate kondigt de financiering aan van 90 appartementen aan de Overschiestraat in Amsterdam Nieuw-West. Het is voor het eerst dat de vastgoedtak van de Britse vermogensbeheerder zich begeeft op de Nederlandse woningmarkt. De appartementen worden ontwikkeld door IC Netherlands voor een bedrag van € 43 miljoen. Het M&G European Property fund, dat € 3,6 miljard beheert, verzorgt de financiering.

Door het stijgende aantal inwoners, de toename van eenpersoonshuishoudens en de sterk gereguleerde markt is er een enorm tekort aan woningen ontstaan in Amsterdam. Laurien van Wieringen, director of Investments & Asset Management bij M&G Real Estate:

“Het tekort op de Amsterdamse woningmarkt is groot en het ziet er niet naar uit dat deze kleiner wordt. Er zijn grenzen aan hoeveel er nog gebouwd kan worden, maar het inwonersaantal van Amsterdam blijft groeien en zal in 2030 met liefst 25% zijn gestegen. Het gebrek aan betaalbare woningen stut de huurmarkt: ongeveer 28% van de Amsterdammers huurt nu in de vrije sector.”

De 90 appartementen met buitenruimte passen in de plannen van het M&G European Property fonds om toegevoegde waarde te genereren door te beleggen in hoogwaardige assets. De deal geldt als de tweede van het fonds binnen de Europese woningsector. M&G richt zich vooral op grootstedelijke locaties met gunstige demografische vooruitzichten.

M&G Real Estate werd geadviseerd door Savills.