SPV vergroot belang in zorgvastgoedfonds Syntrus Achmea

SPV vergroot belang in zorgvastgoedfonds Syntrus Achmea

Real Estate Equity Pensionfunds
Pensioen.jpg

Het Pensioenfonds voor Verloskundigen (SPV) vergroot zijn belang in het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) van Syntrus Achmea. Het pensioenfonds stapte een half jaar geleden in het zorgvastgoedfonds.

“Door de goede vooruitzichten van de zorgvastgoedmarkt zien wij zorgvastgoed als een goede mogelijkheid om financieel rendement te behalen tegen een beperkt risico en tegelijkertijd een maatschappelijke meerwaarde te realiseren”, zegt SVP-voorzitter Marlies Bartels. “Vandaar dat ons pensioenfonds er graag in belegt. Gelet op de ervaringen met het ADHCPF hebben wij alle vertrouwen in de meerwaarde van dit vergrote mandaat.” SPV heeft een belegd vermogen van ruim 360 miljoen euro en verzorgt de pensioenen voor circa 4000 deelnemers.

“Het extra mandaat van SPV bewijst het vertrouwen van institutionele beleggers in zorgvastgoed als asset class en in de strategie van ons zorgvastgoedfonds in het bijzonder”, zegt fondsmanager Marco Mosselman van Syntrus Achmea. “Zorgvastgoed is bij uitstek een categorie waarin beleggers impact kunnen realiseren met een goed financieel én maatschappelijk rendement.”

Eerder dit jaar ontving het ADHCPF al een mandaat van 62 miljoen euro van Achmea. De portefeuille omvatte ultimo het derde kwartaal 472 miljoen euro (inclusief pijplijn). Het fonds, vorig jaar in de toonaangevende GRESB-benchmark uitgeroepen tot het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld, wil de komende jaren groeien naar een omvang van ten minste 800 miljoen euro.