Candriam start online platform voor duurzaam beleggen in Nederland

Candriam start online platform voor duurzaam beleggen in Nederland

ESG-investing
Duurzaam (3).jpg

CANDRIAM stelt vandaag ‘Candriam Academy’, het online platform voor duurzaam beleggen, beschikbaar in Nederland. CANDRIAM is een erkend leider in duurzaam beleggen met ongeveer €45 miljard aan duurzame beleggingen (op een totaal van €125 miljard op eind juni 2019). Candriam Academy is reeds beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, Spanje en de Verenigde Staten. Ruim 2400 leden uit 15 landen maken al gebruik van Candriam Academy.

Candriam Academy is een online gratis toegankelijk opleidingsplatform dat 8 verschillende modules aanbiedt die een grondig inzicht in duurzaam beleggen verschaffen. ‘Wat is duurzaam beleggen?’, ‘Hoe meet ik een duurzame impact?’ of ‘Hoe kan ik duurzame beleggingsfondsen vergelijken?’ zijn enkele van de hoofdstukken die het opleidingstraject afbakenen.

Duurzaam beleggen in Nederland wordt steeds populairder. Zo nam dit jaar 88% van de Nederlandse pensioenfondsen klimaatverandering op in het portfolio. In 2017 lag dat percentage nog op 42%. Het aanbod van duurzame beleggingsproducten neemt eveneens toe. Zo maakte dit jaar 58% van de fondsen gebruik van Impact Investing, een beleggingsinstrument waarmee een positieve, meetbare bijdrage wordt geleverd aan mens en milieu. Een stijging van 6% ten opzichte van 2018. Verwacht wordt dat deze versnelling de komende jaren nog zal toenemen, met name dankzij nieuwe regelgeving die duurzame investeringen zal aanmoedigen of de invoering van een duurzaamheidslabel, zoals recent nog in België gebeurde.

Toch zegt nog steeds de helft van de beleggers dat hun kennis op dit gebied het grootste obstakel is om duurzaam te investeren2. Het hoofddoel van Candriam Academy is om alle doelgroepen kennis te bieden omtrent duurzaam beleggen om zo de overgang naar een meer duurzame samenleving te versnellen.