Pictet AM: Vooruitzichten verbeterd, zwaarder in aandelen

Pictet AM: Vooruitzichten verbeterd, zwaarder in aandelen

Equity Outlook
Outlook vooruitzicht (07)

Asset manager Pictet AM verhoogt de blootstelling aan aandelen van onderwogen naar neutraal nu de economische vooruitzichten licht zijn verbeterd en centrale banken de geldpers hebben aangezet.

Dit meldt Pictet AM in de barometer voor de maand november. De belangrijkste economische indicator toont positieve signalen voor de komende maanden, mede veroorzaakt door positieve cijfers afkomstig van de industriële en productiesector in de VS. Een doorbraak deze maand in het handelsconflict tussen de VS en China zou het sentiment onder bedrijven nog verder verbeteren.

Vooral China zou profiteren van een positieve uitkomst in het handelsoverleg. Ondanks een verbetering in de vooruitzichten, lijdt diens economie onder een daling van particuliere investeringen en trage consumentenbestedingen. De Afrikaanse varkenspest heeft bovendien ‘een verwoesting’ aangericht in de varkensvleesindustrie in het land. Naast China zou Duitsland – sterk afhankelijk van de productie-industrie en export – een doorbraak eveneens omarmen.

De stabiliserende Chinese economie is volgens Pictet AM ook goed nieuws voor aandelen uit opkomende markten. De vermogensbeheerder verhoogt daarom de blootstelling aan aandelen uit opkomende markten van neutraal naar overwogen. Het gewicht in Amerikaanse aandelen behoudt Pictet AM op onderwogen, aangezien deze de duurste beleggingscategorie vormen en de verwachtingen voor bedrijfswinsten in 2020 neutraal zijn.

De vooruitzichten voor wereldwijde obligaties blijven problematisch. Deze categorie is duur en biedt met 1,4% recordlage yields. Obligaties uit opkomende markten zijn met een yield van 5% van alle grote obligatiemarkten de meest aantrekkelijke beleggingscategorie. Ook valuta uit opkomende markten steken met een onderwaardering van 20-25% ten opzichte van de dollar gunstig af.