Solar Development Corporation: Zonnepanelenoplossing voor eigenaren grote gebouwen

Solar Development Corporation: Zonnepanelenoplossing voor eigenaren grote gebouwen

ESG-investing Energy Transition
Duurzame energie.jpg

Solar Development Corporation biedt eigenaren van grote gebouwen vanaf vandaag de mogelijkheid heel eenvoudig een beursgenoteerd ‘energiebedrijf’ op hun eigen dak te beginnen. Vastgoedeigenaren kunnen bij het bedrijf terecht voor het plaatsen van zonnepanelen op hun dak, waarbij Solar Development Corporation en zijn partners hen ook het financieringstraject uit handen nemen.

De ontwikkeling, exploitatie en het financieringstraject worden ondergebracht in een speciaal daarvoor opgerichte vennootschap (bv). De aandelen en obligaties hiervan kunnen vervolgens verhandeld worden via het beursplatform van Nxchange. Solar Development Corporation slaat op deze manier een brug tussen het enorme dakpotentieel voor zonne-energie in Nederland en de behoefte om met te investeren in groene beleggingen. Het bedrijf werkt hiervoor nauw samen met ervaren, gerenommeerde partners in de branche.

Solar Development Corporation neemt alle zorgen uit handen door te zorgen voor de technische ontwerpen, de aanvraag voor SDE+-subsidie[1], de installatie van de zonnepanelen en het financieringstraject. De exploitatie van het project wordt daarna ondergebracht in een speciaal hiervoor opgerichte vennootschap. De vastgoedeigenaar bepaalt zelf in hoeveel procent van de aandelen van deze bv hij wil beleggen.

De aandelen van de vennootschap worden verhandeld via Nxchange for Green Securities. Via dit innovatieve handelsplatform worden groene-energieprojecten tegen lage kosten beursgenoteerd. Voor organisaties die zich volgens regelgeving alleen met beleggingen mogen bezighouden, is er op deze manier de mogelijkheid om te beleggen in een ‘energiebedrijf’ op hun eigen dak.

Het idee van Solar Development Corporation komt van serial entrepeneur Joost Leendertse. “Van de bedrijfsdaken in Nederland groter dan duizend vierkante meter wordt slechts 6,5 procent gebruikt voor zonnepanelen. Tel daarbij op dat de overheid bedrijven verplicht om bij te dragen aan de energietransitie en er ligt een enorme kans. Solar Development Corporation biedt vastgoedeigenaren een manier om duurzame waarde toe te voegen aan hun onroerend goed en creëren we door de innovatieve financieringsoplossing een toegankelijke groene investering voor beleggers. Zo willen wij de energietransitie versnellen.”