LGIM breidt Euro Credit-aanbod uit met een Responsible Exclusions-fonds

LGIM breidt Euro Credit-aanbod uit met een Responsible Exclusions-fonds

Asset Management
Lan Wu.jpg

Legal & General Investment Management (LGIM) breidt het Euro Credit-aanbod uit met het L&G Euro Corporate Bond Fund (Responsible Exclusions) voor Nederlandse en Europese institutionele en wholesale-beleggers. Het fonds geeft beleggers toegang tot de succesvolle Europese bedrijfsobligatiestrategie van LGIM in combinatie met de eigen ESG-benadering.

Het doel van het fonds is het realiseren van kapitaalgroei en inkomsten door te beleggen in een breed scala van overwegend in euro uitgegeven bedrijfsobligaties. Het doel is om de Markit iBoxx Euro Corporates Total Return-index met 0,5% per jaar te verslaan, over een periode van drie jaar, exclusief vergoedingen, met uitzondering van bedrijven die op de lijst met ‘Responsible Exclusions’ verantwoorde uitsluitingen staan.

De lijst met ‘Responsible Exclusions’ bevat obligaties uitgegeven door bedrijven die betrokken zijn bij de productie van controversiële wapens, kernwapens of vuurwapens. Bovendien zal het fonds zijn beleggingen in obligaties beperken van bedrijven die hun inkomsten halen uit de productie van tabak of kolen, of bedrijven die de regels van het Global Compact van de Verenigde Naties (UNGC) overtreden. De lijst zal jaarlijks worden herzien.

Als belangrijke aanvulling op LGIM’s reeds bestaande Euro Credit-strategieën , zal het nieuwe fonds worden beheerd door Lan Wu, Euro Credit Portfolio Manager en het bredere team onder leiding van Marc Rovers. Het team beheert een reeks Euro Credit-strategieën, met een AUM van in totaal meer dan €5 miljard.