Schroders: Nieuw fonds biedt beleggers makkelijker toegang tot private equity

Schroders: Nieuw fonds biedt beleggers makkelijker toegang tot private equity

Private Equity
Investeringen.jpg

Schroders introduceert een gespecialiseerd private equity fonds, dat meer flexibiliteit biedt waardoor de beleggingscategorie toegankelijk wordt voor een grotere groep potentiële beleggers.

Schroder GAIA II Specialist Private Equity biedt een oplossing voor verschillende belemmeringen die de toegang tot deze beleggingscategorie van oudsher lastig maken. Zo kunnen beleggers maandelijks instappen en per kwartaal uitstappen, terwijl de minimum inleg USD 50.000 bedraagt. Dit maakt het mogelijk voor private banks en family offices om een belegging voor verscheidene klanten te combineren.

Het fonds wordt beheerd door Schroder Adveq, het gespecialiseerde private equity team van Schroders. Het fonds richt zich op kleine en middelgrote buy-outs in Europa en de VS, doorgaans van bedrijven met een bedrijfswaarde van minder dan USD 250 miljoen. Bedrijven van deze omvang zijn meestal niet aan de beurs genoteerd en ontbreken daardoor in de portefeuille van de meeste beleggers. Verder zal het fonds beleggen in Aziatische bedrijven die goed gepositioneerd zijn om te kunnen profiteren van de groeiende binnenlandse vraag en ontluikende middenklasse in China en India.

Het liquiditeitsbeheer is flexibel en afgewogen ingebed in de fondsopzet.

Rainer Ender, Head of Private Equity, Schroder Adveq, licht toe:

"Behalve voor grote institutionele partijen is beleggen in private equity voor het gros van de beleggers normaal gesproken niet weggelegd. Schroder GAIA II Specialist Private Equity zal echter een grotere groep beleggers toegang geven tot deze steeds belangrijkere beleggingscategorie.”

GAIA II is het platform van Schroders voor alternative beleggingen, naast het GAIA I platform dat beleggers toegang biedt tot diverse hedgefonds-strategieën.

Schroder Adveq, dat in 2017 werd overgenomen, beheert private equity beleggingen met behulp van diverse beleggingsstrategieën.  Schroders heeft in Private Assets en Alternatives, dat het als strategische groeiactiviteit beschouwt, een vermogen van GBP 39,3 miljard* onder beheer. Dit competentiegebied omvat private equity, infrastructuurfinanciering, aan verzekeringen gekoppelde effecten, vastgoed en gesecuritiseerd credit.