Fidelity: Lancering Sustainable Family of Funds

Fidelity: Lancering Sustainable Family of Funds

ESG-investing ESG
Vermogensgroei.jpg

Fidelity International kondigt vandaag de lancering aan van zijn Sustainable Family of Funds, een nieuw fondsenaanbod dat in verschillende beleggingsklassen belegt met een gericht ESG-kader (normen op vlak van milieu, maatschappij en goed bestuur). 

De ‘Duurzame Familie’ biedt twee beleggingscategorieën aan, best-in-class fondsen en duurzame thematische fondsen. De best-in-class fondsen selecteren actief bedrijven met hoge ESG-prestaties ten opzichte van vergelijkbare bedrijven. De duurzame thematische fondsen hanteren een beleggingsstrategie die helpt de uitdagingen op vlak van duurzaamheid aan te pakken of die een positieve toegevoegde waarde creëert voor de samenleving en het milieu.

De Sustainable Family of Funds bestaat nu uit vijf producten. Een eerste duurzame thematische strategie focust op water en afval, en een tweede op CO2-reductie. Daarnaast zijn er nog drie best-in-class aandelen- en obligatiefondsen.

De beleggingsbenadering van de Sustainable Family steunt op drie pijlers: betrokkenheid, uitsluiting en het eigen onderzoek van Fidelity. Zo wordt de focus van Fidelity op actieve betrokkenheid gecombineerd met een verbeterd uitsluitingskader. Bedoeling is zeker te zijn dat de bedrijven waarin Fidelity belegt, voldoen aan de minimale duurzaamheidsstandaarden en zich gedragen op een manier die consistent is met verantwoord beleggen.

De Sustainable Family profiteert van het rigoureuze bottom-up onderzoeksproces van Fidelity, dat gebruik maakt van de unieke inzichten van meer dan 180 onderzoeksanalisten en van de expertise van het gespecialiseerde ESG-team van Fidelity. Dit onderzoek omvat de onlangs gelanceerde duurzaamheidsratings van Fidelity, die het beleggingsuniversum verdelen in 99 subsectoren, elk met branche-specifieke criteria die de emittent schalen ten opzichte van andere emittenten, met een A- tot E-rating.

Jenn-Hui Tan, Global Head of Stewardship en Sustainable Investing bij Fidelity International: “Als verantwoordelijke beleggers denken we dat door te beleggen in bedrijven die met een hoge mate van duurzaamheid opereren, we het beleggingsrendement voor onze klanten kunnen beschermen en verbeteren. ESG is al lang geïntegreerd in ons beleggingsproces en de Sustainable Family is een volgende stap in onze evoluerende benadering van duurzaam beleggen om aan de groeiende vraag van onze klanten over de hele wereld te voldoen.”

“Onze diepgaande toegang tot bedrijven biedt ons de mogelijkheid om een toekomstgericht beeld te vormen van de factoren die de ESG-prestaties van een bedrijf kunnen beïnvloeden. Dit werd onlangs verbeterd met de lancering van onze eigen duurzaamheidsratings, die het besluitvormingsproces van onze portefeuillebeheerder aanzienlijk zullen verbeteren en ons helpen bij onze focus op het leveren van duurzame resultaten op lange termijn voor beleggers”.

De waarde en inkomsten van beleggingen kunnen zowel dalen als stijgen. Het is daarom mogelijk dat men minder terugkrijgt dan afhankelijk werd belegd. De vermogensbeheerder focust zich op aandelen van bedrijven met sterke ESG-kenmerken. Dat kan resulteren in een rendement dat ongunstig uit een vergelijking kan komen met soortgelijke producten zonder een dergelijke ESG-focus.