KPS: Drie nieuwe bestuursleden

KPS: Drie nieuwe bestuursleden

On the move man handshake

Deze maand is in de Kring van Pensioenspecialisten (KPS) een drietal nieuwe bestuursleden

benoemd:

- Mark Bakker, bestuurslid met domein ‘Vermogensbeheer’

- Berry van Sonsbeek, bestuurslid met domein ‘Wft’

- Don van der Steeg, bestuurslid met domein ‘Innovatie’

Het bestuur van KPS is erg verheugd met deze benoemingen en bestaat nu uit:

Hedwig Peters (voorzitter), Edwin Schop (penningmeester), Mark Bakker, Gerard van ’t Hoff, Alfred

Kool, Berry van Sonsbeek, Don van der Steeg en Henk-Jan Strang.

Mark Bakker RBA CPE MBA (1967) is al ruim 25 jaar actief in het beleggingsvak als adviseur, vermogensbeheerder en fiduciair manager bij diverse institutionele partijen. Momenteel is Mark Busines Development Director bij Achmea Investment Management. Mark heeft specifieke kennis van Fiduciair Management, LDI en MVB en heeft de waarde van Good Governance en georganiseerde Countervailing Power ervaren. Zijn kracht is netwerken, delen van kennis, samenbrengen van specialisten en managen van teams. Hij is geregistreerd bij CFA Society Netherlands VBA, DSI en KPS en heeft diverse certificaten als pensioenfondsbestuurder. Mark is samen met Fokko Covers medevoorzitter van de KPS werkgroep Beleggingen.

 

Drs. Berry van Sonsbeek AAG (1960) is na zijn studies Wiskunde en Actuariële Wetenschappen meer dan 30 jaar actief als pensioenspecialist en accountmanager bij Zwitserleven. Naast zijn werkzaamheden bij Zwitserleven waar Berry zich onder andere bezighoudt met activiteiten rond duurzaam beleggen en ondernemen, is hij voorzitter van het Verantwoordingsorgaan van het Pensioenfonds SNS REAAL. Zijn passie gaat uit naar pensioen en de maatschappelijke rol die de pensioensector kan innemen bij de verdere invulling van het verduurzamen van onze wereld, en daarmee zorg kan dragen dat mensen straks van hun pensioen kunnen genieten in een wereld die er toe doet.

Don van der Steeg MSc (1989) leeft nu zijn droom als manager strategie & innovatie bij PwC, na pensioen met de paplepel ingegoten te hebben gekregen. In die functie gaat hij aan de slag met grote maatschappelijke uitdagingen, waar pensioen er zeker één van is. Hij adviseert partijen in Nederland, maar ook de bredere EMEA-regio. Daarnaast bekleedt hij een aantal nevenactiviteiten, waaronder sinds kort ook het bestuur van de KPS, waar hij tevens voorzitter is van de werkgroep Innovatie. Daarnaast is Don lid van de Raad van Advies bij Stichting Pensioen Onderwijs en al jaren betrokken bij CNV Jongeren. Door deze brede betrokkenheid in de sector weet hij nieuwe  verbindingen te maken en nieuwe zienswijzen in te brengen in de diverse gremia.