Hanny Kemna voorzitter Raad van Commissarissen bij MN

Hanny Kemna voorzitter Raad van Commissarissen bij MN

Pensionfunds
Hanny Kemna (foto archief MN)

Drs. Hanny Kemna RE CISA is de nieuwe voorzitter (president-commissaris) van de Raad van Commissarissen van MN. Zij volgt in die rol Ella Vogelaar op, die sinds april 2015 voorzitter was van MN’s commissarissen.

Ella Vogelaar trad formeel terug in de aandeelhoudersvergadering van 6 mei 2019; Hanny Kemna heeft haar taak vanaf dat moment overgenomen. Hanny Kemna is sinds 2016 commissaris van MN, met onder andere ICT in haar portefeuille. Ze is lid van de change commissie en vanaf 6 mei ook van de renumeratie- en benoemingscommissie.

Tot 2014 was ze IT-auditor en partner bij Ernst &Young. Hanny Kemna volgde een HBO- opleiding Bedrijfsinformatica en studeerde Moderne Taalwetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ook volgde zij postgraduate opleidingen aan de VU, Kellogg’s en INSEAD.

Ella Vogelaar treedt terug als commissaris van MN, nadat haar termijn eerder met een half jaar werd verlengd. Ze was commissaris van MN en lid van de renumeratie en benoemingscommissie sinds februari 2011.