CANDRIAM breidt zijn aanbod voor distributiepartners uit met CRIS

CANDRIAM breidt zijn aanbod voor distributiepartners uit met CRIS

Asset Management Technology
Technologie (01) technology

CANDRIAM kondigt vandaag de introductie van Candriam Robo Investment Simulator (‘CRIS’) aan, een beleggingssimulator van de nieuwste generatie. CRIS is de jongste loot aan de stam van digitale diensten die het bedrijf ontwikkelt om samenwerkingsverbanden op te zetten met distributienetwerken – zelfstandigen, bankkantoren en verzekeraars – die over weinig beleggingstools beschikken.

“CANDRIAM werkt voortdurend aan het verder laten groeien van de samenwerking met distributeurs die diensten met een hoge toegevoegde waarde bieden. We hebben de ambitie om onze traditionele vermogensbeheerdiensten aan te vullen met unieke oplossingen. Daarvoor putten we uit de expertise die wij in ruim twintig jaar hebben ontwikkeld, in het bijzonder op het gebied van duurzaam en verantwoord beleggen. Beleggingssimulators zijn voor distributienetten een belangrijk hulpmiddel om binnen een strikt regelgevend kader nieuwe klanten aan te trekken. De grootste uitdaging is om die instrumenten aan te passen aan de nieuwe behoeften van de klanten en de veranderende regelgeving, en op dat vlak staat CRIS garant voor nauwkeurigheid en flexibiliteit”, verklaarde Renato Guerriero, Global Head of Distribution bij CANDRIAM.

CRIS biedt distributiepartners tal van voordelen:

  • personaliseerbare onboarding van de eindklant volgens de voorkeuren van de distributeur en afstemming van de portefeuilles op zijn risicoprofielen,
  • harmonisering van het aanbod voor de klant met behulp van modelportefeuilles,
  • integratie van de buy list van de partner of om het even welk beleggingsproduct in de portefeuilles,
  • promotie van fondsen op maat van de marketingstrategie van de distributiepartner,
  • geavanceerde technologie om flexibele modelportefeuilles samen te stellen,
  • visuele weergave van verschillende risico- en rendementsmaatstaven om het gesprek tussen de eindklant en de bankier of adviseur te onderbouwen,
  • mogelijkheid tot co-ontwikkeling om CRIS te integreren in transactietools en klantenportefeuilles.

 

CRIS bestaat in twee versies: ‘Investor’ en ‘Distributor’, zodat het aanbod perfect aansluit bij de behoeften van verschillende beleggerstypes.