Pictet Alternative Advisors lanceert Europees vastgoedfonds – Elevation I Fund

Pictet Alternative Advisors lanceert Europees vastgoedfonds – Elevation I Fund

Real Estate
Vastgoed (03)

Pictet Alternative Advisors SA (PPA), het onderdeel van de Pictet Group dat is gespecialiseerd in alternatieve beleggingen lanceert het Pictet Real Estate Capital – Elevation Fund I SCSp (Elevation I) voor professionele beleggers. Het fonds richt zich op vastgoed in Europese ‘smart en gateway’-steden. Deze steden The Pictet Group profiteren van de sterke urbanisatietrend en hebben een gunstige bevolkingssamenstelling.

Het fonds wordt geleid door Zsolt Kohalmi, hoofd vastgoed en co-CEO van PAA, die aan het hoofd staat van een 14-koppig team. Kohalmi heeft meer dan 20 jaar ervaring in het managen van particuliere vastgoedbeleggingen. Hiervoor was hij werkzaam bij Starwoord Capital. In het team bevinden zich lokale specialisten uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Spanje, Luxemburg en Zwitserland.

Zsolt Kohalmi: “Europa is op dit moment de meest aantrekkelijke markt voor vastgoedbeleggers - het biedt stabiele rendementen door de voortdurend lage rentes en we zien nu eindelijk de huren stijgen. Wij zijn ervan overtuigd dat Europa de komende jaren een zeer aantrekkelijke regio voor vastgoedbeleggingen blijft.”

De krappere bancaire kredietverlening in de tien jaar na de financiële crisis is verantwoordelijk voor de trage renovatie en ontwikkeling van onroerend goed. Deze liggen ver onder het lange-termijngemiddelde en bieden hierdoor beleggingskansen.

“Technologie en de eisen op milieugebied beïnvloeden de vraag, hetgeen kansen biedt in segmenten waar het aanbod tekortschiet. Elevation I maakt ook gebruik van proptech-oplossingen voor zowel het initiëren van deals als vermogensbeheer,” voegt Kohalmi toe.

Elevation I is een closed-end beleggingsfonds met een looptijd van acht jaar. Het streeft naar een afsluiting tegen het einde van het jaar. Het fonds is AIFMD-gereguleerd en wordt aangeboden aan professionele beleggers in Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongkong, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, evenals geaccrediteerde beleggers in Singapore en gekwalificeerde beleggers in Zwitserland.

Pictet Alternative Advisors wil volgend jaar een tweede vastgoedfonds met een core plus-strategie lanceren.