Aanstelling Matthieu David bij Candriam als Global Head of Financial Institutions and Partnerships

Aanstelling Matthieu David bij Candriam als Global Head of Financial Institutions and Partnerships

On the move man handshake

CANDRIAM heeft Matthieu David op 1 april benoemd tot Global Head of Financial Institutions and Partnerships, naast zijn huidige functie als hoofd van het Italiaanse filiaal van CANDRIAM. Deze stap maakt deel uit van de groeiambities op deze distributiemarkt.

In deze nieuw gecreëerde functie zal Matthieu David de ontwikkeling coördineren van distributieactiviteiten voor Global Financial Institutions (GFI) in alle landen waarin CANDRIAM actief is – van Europa tot de VS en het Aziatische continent – om de partnerships van CANDRIAM met toonaangevende wereldwijde banken, verzekeraars en distributiebedrijven met een sterke internationale voetafdruk te verstevigen. Matthieu David blijft verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de activiteiten van CANDRIAM in Italië, waarvan de voorbije vijf jaar het beheerd vermogen met meer dan 207% gestegen is, tot meer dan 7 miljard euro.

Renato Guerriero, Global Head of Distribution of CANDRIAM, zei: “Global Financial Institutions en Local Partnerships zijn twee fundamentele pijlers onder een sterke en succesvolle ontwikkelingsstrategie voor vermogensbeheerders. De organisaties die onder deze categorie vallen, zijn vaak complex en hebben een uiteenlopende structuur. Bovendien hebben ze ook zeer specifieke behoeften. Ons doel is om zo efficiënt mogelijk te voldoen aan deze behoeften - door ervoor te zorgen dat de interactie en besprekingen op alle relatieniveaus op een flexibele, maar ook goed gecoördineerde en systematische manier verlopen. Matthieu leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Italiaanse activiteiten van CANDRIAM en we hebben er alle vertrouwen in dat hij dankzij zijn ervaring binnen deze concurrerende markt succesvol zal zijn in zijn nieuwe, ruimere functie.”

Matthieu David voegde eraan toe: “CANDRIAM heeft bewezen dat het in staat is om sterke relaties te ontwikkelen met klanten en om hen te bedienen op lange termijn, wat een essentiële vereiste is binnen de huidige distributiemarkt. Dankzij onze unieke combinatie van sterke punten - de ondersteuning van onze triple A niet- beursgenoteerde moedermaatschappij New York Life, onze aanpak op maat op lange termijn, en het vermogen om een bijzonder concurrerend aanbod te ontwikkelen, in het bijzonder producten die de nadruk leggen op ESG – zijn wij sterk gepositioneerd om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van grote wereldwijde instellingen binnen het huidige marktklimaat, en zijn we tegelijk in staat om plaatselijke partnerships aan te gaan.” Matthieu David beschikt over bijna 25 jaar ervaring binnen de sector, die hij voornamelijk opgebouwd heeft in Italië. Voor hij in 2015 naar CANDRIAM kwam als hoofd van het Italiaanse filiaal, was Matthieu Head of External Distribution Italy bij BNP Paribas Investment Partners. Hij heeft ook gewerkt als Client Relationship Manager bij Fortis, La Compagnie Financière Edmond de Rothschild en AXA.