State Street Global Advisors: Onroerend goed populairste sector onder institutionele beleggers

State Street Global Advisors: Onroerend goed populairste sector onder institutionele beleggers

Real Estate
Vastgoed3.jpg

Volgens State Street hebben institutionele beleggers in maart meer geïnvesteerd in onroerend goed dan in enige andere sector. Een belangrijke reden daarvoor is dat de ECB en de Federal Reserve de rente waarschijnlijk niet zullen verhogen, waardoor beleggers elders zullen moeten zoeken naar rendement.

De SPDR Europe ex UK Real Estate Ucits ETF heeft volgens Bloomberg een rendementsprognose van 4,2%. Het grootste bedrijf in de index, het Duitse Vonovia, voorziet huurverhogingen van 4,2% per jaar en waardestijgingen in de onroerendgoedportefeuille als gevolg van de dalende werkloosheid en groeiende vraag naar betaalbare woningen.

 Philippe Roset, Hoofd SPDR ETF’s Nederland bij State Street:

“Economische groei en de impact die dat heeft op consumentenuitgaven en bedrijfsactiviteit, is één van de belangrijkste drijvers achter de winstgroei in onroerend goed. Deze sector is relatief defensief in vergelijking met de bredere aandelenmarkt. Hij is minder beweeglijk dan andere, meer cyclische sectoren en daarmee gunstig voor beleggers die een stabiele component in hun portfolio zoeken. Bovendien verbetert de cashflow en is de omzet stabiel gebleven.”