AllianzGI lanceert Climate Transition Fund

AllianzGI lanceert Climate Transition Fund

ESG-investing
allianzgi-lanceert-climate-transition-fund_1_JTwbNZ.jpg

Vermogensbeheerder Allianz Global Investors (AllianzGI) heeft het Allianz Climate Transition-fonds gelanceerd. Het in Luxemburg gevestigde fonds belegt in Europese bedrijven die zijn voorgesorteerd op een CO²-arme economie. Naast het genereren van een aantrekkelijk financieel rendement beoogt de strategie ook een positieve ecologische en maatschappelijke impact. Met het fonds richt AllianzGI zich zowel op particuliere als institutionele beleggers en verruimt het zijn duurzame beleggingsaanbod.

De portefeuillebeheerders bouwen voort op een beleggingsproces dat zich reeds bewezen heeft en onderzoek vooropstelt. Het proces analyseert de financiële factoren, het ESG-beleid en de klimaatimpact. De ​​geconcentreerde portefeuille moet het CO²-risico beperken en de energietransitie mee financieren door de koplopers te herkennen, die de beste inspanningen en de beste oplossingen bieden met betrekking tot het klimaat.

Portefeuillebeheerder Christine Clet-Messadi: “Onze gedifferentieerde aanpak gaat verder dan uitsluiting. We willen de overgang naar een CO²-neutrale economie bevorderen en vergemakkelijken. We zijn op zoek naar bedrijven die hun CO²-voetafdruk al aanzienlijk hebben verkleind, en die geloofwaardig zijn in ambitieuze CO²-reductieprogramma's, bijvoorbeeld met eigen positieve resultaten of omdat ze andere bedrijven oplossingen bieden om de uitstoot aanzienlijk te beteugelen.”

Het nieuwe Allianz Climate Transition-fonds is ontstaan ​​uit een strategie die in Frankrijk al ruim drie jaar een trackrecord heeft in de vorm van een groot institutioneel mandaat. Het in Frankrijk gevestigde product is samengevoegd met het nieuwe Luxemburgse fonds op de lanceringsdatum, 19 februari 2019. Van het nieuwe fonds zal AllianzGI verschillende aandelenklassen registreren voor openbare distributie in verschillende Europese markten, waaronder de Benelux.